Meskó a legsikeresebb NFL-klubhoz igazolt

2013.09.02. 23:08

A magyar származású NFL-es rúgó, Meskó Zoltán a hatszoros Super Bowl-győztes Pittsburgh Steelersnél folytatja pályafutását, jelentette be az igazolást a klub hétfő éjjel.

A ballábas punter új klubjánál a 2012-ben igazolt Drew Butler helyét veszi majd át, a huszonnégy éves amerikaifutballistától megvált a Steelers.

„Vannak olyan pillanatok az ember életédben, amikor nem tudja leírni azt az örömöt és hálát, amit átél. Velem ez történt ma" - írta twitterén Meskó.

A 26 éves, temesvári születésű játékost szombaton küldte el a New England Patriots, ahol három évet töltött el, 2010-ben, az ötödik körben draftolták. Első idényében az egyik legjobb újonc punterként robbant be, voltak remek periódusai, több rájátszásmérkőzést húzott le a klubnál, ám a legutóbbi szezonja már nem sikerült annyira jól, igaz a Houson Texans elleni playoff-meccsen remek puntjaival még kitűnt.

A Patriots a nyáron hozott egy újoncot, Ryan Allent, aki a felkészülési mérkőzéseken jobban teljesített, ráadásul nem került annyiba a klubnak, mint Meskó, úgyhogy végül a fiatal játékos mellett döntöttek.

Meskó, még a Patriots puntereként
Meskó, még a Patriots puntereként

Meskót személyisége és közösségi munkája miatt nagyon kedvelték a Patriots-szurkolók, tavasszal kitüntetést is kapott. Sokan értetlenkedtek, miután a klub megvált tőle, a szakírók pedig az egyik legjobb szabadon igazolható játékosként emlegették.

A Pittsburgh Steelers az NFL-történetének legsikeresebb csapata, nyolcszor játszott Super Bowlt, ebből hatot meg is nyert, legutóbb 2008-ban, az Arizona Cardinals ellen győztek a döntőben.

A Steelers vasárnap kezdi az idei NFL-szezont, a Tennessee Titanst fogadják.