Mindenki bűnhődik a tapló NFL-edző miatt

2013.12.05. 19:50

Az NFL százezer dollárra büntette meg a Pittsburgh Steelers-edző Mike Tomlint, mert a Ravens elleni rangadón a pályára belépve akadályozta az ellenfelet, de még nincs vége az ügynek. 

A klub vezetői azért dühösek, mert a liga draftjogok megvonásával fenyegetőzik, erről akkor döntenek majd, ha kialakult a végleges sorrend a 2014-es játékosbörzére. A büntetés érzékenyen érintené az ezer sebből vérző Steelerst, több poszton rájuk férne a fiatalítás, egy ilyen szankcióval viszont kevesebb lehet a mozgásterük. 

Egy pittsburghi lap szerint a klubvezetők felháborodtak a draftjogos fenyegetés miatt. Ez sem tesz jót Tomlin állásának, akit sok szurkoló szerint már rég ki kellett volna rúgni. Akkor is tömegesen tiltakoztak Tomlin ellen, amikor Meskó Zoltánt elküldték a Steelerstől, a drukkerek szerint nem a punterrel volt a probléma, hanem a csapat vezetőjével. 

Az edző a napokban elismerte, óriásit hibázott, szégyelli, hogy beavatkozott a játékba, minden felelősséget vállal, de továbbra is tartja, nem volt szándékos a belépés. Ennek ellentmond az a felvétel, ami a hét elején került elő, ezen látható, hogy az a vonal irányába lép egyet, ahogy meglátja, a pálya széle felé tart az ellenfél játékosa. 

A mérkőzés játékvezetői semmilyen büntetést nem szabtak ki Tomlinra, emiatt most ők is bajban lehetnek. Clete Blakeman bíró és stábja állítólag komoly leminősítést fog kapni, ezzel valószínűleg nem lesz esélyük arra, hogy mérkőzést kapjanak a rájátszásban. 

Az NFL mellett az NBA sem tolerálta a sportszerűtlenséget a napokban, Jason Kidd edzőt ötvenezer dollárra büntették, mert kólás trükkjével állította meg csapata mérkőzését. 

Hisztiznek az amerikaiak a korai kezdés miatt

A következő szezonban már három NFL-mérkőzés lesz Londonban, ebből a Detroit Lions-Atlanta Falconst helyi idő szerint fél kettőkor kezdik majd a Wembley-ben. A döntés miatt sok szurkoló felháborodott Amerikában, mert reggel fél kilenckor fog kezdődni a tengerentúli közvetítés.