Az NFL-ben már feltalálták a teleportálást

2017.10.24. 09:19

Nagy meccse volt a másodéves Philadelphia Eagles-irányító Carson Wentznek a Washington Redskins ellen kedd hajnalban: csinált egy egészen bravúros menekülést, volt egy bombával felérő touchdownpassza, meg egy olyan is, ahol komoly nyomás alatt harcolta ki a TD-t. 

Wentz a második negyed vége felé villant először: kiosztott egy 64 yardos óriáspasszt az újonc Mack Hollinsnak. Volt ideje, hogy beleálljon a passzba a fal mögött, és Hollins is üresen maradt, simán megcsinálta a touchdownt. 

 A harmadik negyedben ennél már jóval szorongatottabb helyzetet oldott meg. Ott voltak már a red zone-ban, de összeomlott a zseb Wentz körül, két védő is odaért az irányítóhoz, aki az utolsó pillanatban így is el tudott ereszteni egy passzt, ami ráadásul pontos lett: egy másik újonc, Corey Clement csinált belőle touchdownt. 

De a legnagyobb attrakció az utolsó negyedben érkezett, amikor megint kijött, hogy szorult helyzetből is milyen sokat tud kihozni. Harmadik és nyolcnál addig táncolt, amíg egy kisebb emberhalom közepén találta magát: két Eagles- és két Redskins-játékos lógott a nyakán. Az egyik redskinses majdnem oda is ért hozzá, de Wentz valahogy talpon tudott maradni, és kislisszant a csapattársa alatt, majd megindult előre. 

Ne maradjon le semmiről!

Egy tizenhét yardos futást hozott ki egy teljesen elveszettnek tűnt helyzetből, pedig elsőre nagyon úgy tűnt, hogy a térde földet ért. A 196 centis, 108 kilós Wentzet viszont nem olyan könnyű földre vinni, ami egy irányítónál nem egy rossz adottság. 

A meccset 34-24-re nyerte meg az Eagles, Wentz három touchdownpasszal, egy interceptionnel és 268 passzolt yarddal zárt. Ő volt csapata legtöbbet futó játékosa is: 63 yardot hozott össze a földön.  Az Eagles az újabb győzelmével már 6-1-es mérleggel áll, irányítójuk tizenhét touchdownpasszal és négy interceptionnel a liga legeredményesebbje.