A 115 éves BEAC legjobb atlétáit és edzőit díjazta

2013.11.15. 14:30

A 115 éves BEAC atlétika szakosztálya november 8-án tartotta jubileumi és évzáró ünnepségét, ahol díjazták egykori és mai sportolóikat, edzőiket is.

A szakosztály idén „Örökös tag" néven új díjat - a plakett az 1920 évek BEAC-os versenydíjának hiteles másolata  - alapított, amelyel nemcsak az eredményeket, hanem a klubhűséget és a kiváló emberi hozzáállást is díjazzák.

A klub „Örökös posztumusz tagjai" Dr. Nyerges Mihály, Dr. Nagy György, Erdélyi György, Farkas Balázs és Imre László lettel.

Örökös tag díjban Nagy Zsuzsa, Mihályfi László, Kelemen Endre, Szabó Ambrus, Spánik Gusztáv, Szabó Anikó, Majoros Kolos, Demeter József, Pusztai László, Balaton Sándor, Boross Gábor, Dr. Horkai Ferenc, Keller András, Gerendási Eszter, Kriván Berta, Kenesei Zsanett, Dani Áron, Csere Gáspár, Balogh Evelin, Perjés Fanni, Pernesz Zsófia, Csere Kata, Czabán Máté, Miklós Anita, Pávai Barna és Gyurcsó Gergely részesültek.

Hosszú évek hagyományaival szakítva idén  a Dr. Bácsalmási Péter díjat nem sportolónak, hanem edzőnek ítélték oda. A 30 éve a BEAC-hoz kötődő, a hosszútáv- és maratonfutásban kimagasló sikereket elérő, majd 15 éves edzősködő Szabó Anikó kapta.

Boross Gábor, aki nemcsak sikereket ért el atlétikában, hanem önzetlen támogatója is az egyesületnek, az újonnan alapított Farkas Balázs-díjat kapta meg.

A Dr. Nyerges Mihály-díjban az országos bajnoki címeket és helyezéseket szerző Pernesz Zsófia, Perjés Fanni, Balogh Evelin és  F. Tóth Anna részesült.

Az Erdélyi György-díjat Kenesei Zsanett, Dani Áron és Csere Gáspár kapta meg. „Három olyan atlétának ítéltük oda először ezt a díjat, akik eredményeikkel már sokszorosan bizonyították, hogy rendkívüli tehetséggel vannak megáldva, és ha olyan megszállottak lesznek, mint Erdélyi György, akkor örökre beírhatják nevüket az atlétika történetébe. Ők hárman, már most megszámlálhatatlan korosztályos, és felnőtt bajnoki címmel, valamint válogatottsággal rendelkeznek. Idén Dani Áron az U21-es Európa-bajnokságon 3000 méteres akadályfutásban óriási egyéni csúccsal döntőt futva a 9. helyen végzett" – indokolt Gerendási István, a szakosztály elnöke.

Dr. Nagy György-díjat kaptak: Richter Dóra, Bálint Zoltán, Kovács Abigél, Király Adél, Németh Nikolett, Ferencz Kata, Harsányi Tamás.