Rendkívüli intézkedéseket vezettek be az atlétikai világbajnokságon

2023.08.21. 17:22
A budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága hétfő délután rendkívüli sajtótájékoztató tartott, amelyen Németh Balázs, a szervezőbizottság vezérigazgatója közölte: a hőség miatt rendkívüli intézkedéseket vezettek be.

Németh Balázs a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hőségre való tekintettel ingyenesen vizet biztosítanak a kilátogatóknak az atlétikai világbajnokság szervezői a stadionon belül és azon kívül is.

A vezérigazgató hozzátette: más tömegrendezvényekkel ellentétben a biztonságiak ezúttal

nem kobozzák el a kulacsokat, illetve a palackokat, így be lehet vinni a folyadékot a lelátóra.

Mindezek mellett legyezőket is osztanak a szervezők a kilátogatóknak. Fontos információ az is, hogy amikor délelőtti program van a vb-n, azokon a napokon az érvényes, de napos helyre szóló jeggyel rendelkezőknek átjárást biztosítanak azokra a helyekre, ahol árnyék van.

Németh Balázs azt is leszögezte: a versenyeket nem befolyásolja a hőség, ugyanakkor hozzátette, hogy vasárnap két sportoló kapott hőgutát, ám egyiküknek sem kellett kórházba mennie, miután a helyszínen megkapták a szükséges ellátást.

Az vb múlt szombaton kezdődött, és most vasárnapig tart. A rangos sportesemény, amelynél nagyobbat még nem rendeztek Magyarországon, óriási viharral vette kezdetét.

Az első versenyszám, a férfi 20 kilométeres gyaloglás rajtját két órával elhalasztották, míg a fő helyszínen, a Nemzeti Atlétikai Központban egy órával később indult a délelőtti program.

Délutánra azonban már megjavult az időjárás, elvonultak a felhők, és ideális versenykörülmények vártak az atlétákra, bár a párás levegő némi nehézséget azért okozhatott.

Vasárnapra aztán a nyári hónapokra általában jellemző időjárás és hőmérséklet várta a sportolókat, valamint a nézőket. Ott már inkább a kánikulához közelítő meleg volt a jellemző.

A vb második napján a 63 fős magyar vb-csapat megszerezte az első érmét: Halász Bence a férfi kalapácsvetésben végzett harmadikként.

Ünnepélyes éremátadójára hétfőn 17:40 órakor kerül sor a Nemzeti Atlétikai Központ parkjában felállított Medál Plázában.