Klicsko Rahman-t akarja

2004.12.29. 13:58
Vitalij Klicsko a WBC nehézsúlyú világbajnoka legközelebb a korábban Lennox Lewis-t is legyőző Hasim Rahmant akarja következő ellenfelének. Az ukrán szerint a jelenlegi nehézsúlyú mezőnyből csak ő jelent komoly kihívást számára.
Vitalij Klicsko december közepén Las Vegasban technikai K.O.-val nyert a brit Danny Williams ellen és először védte meg a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki övét, amelyet áprilisban szerzett meg Corrie Sanders legyőzésével.

Klicsko csak kutyaütők ellen jó

Azóta többen is úgy vélték, Klicsko csak "kutyaütők" ellen tud nyerni, így lehet az övé a világbajnoki cím. A már visszavonult Lennox Lewis és a nagyszájú James Toney is jelezte, kiállna az ukránnal a világbajnoki övéért.

A Profibox.hu információi szerint azonban az ukrán jelezte, szívesen összecsapna a 2004-es szezonban ismét remek formát mutató korábbi vitathatatlan világbajnokkal, Hasim Rahmannal. Klicsko úgy véli, a jelenlegi nehézsúlyú mezőnyből csak ő jelentene komoly kihívást számára.

Rahman idén remekelt

A harminckét éves Rahman 2001-ben tört be a nehézsúly elitjébe, amikor óriási meglepetésre a Dél-Afrikai Köztársaságban kiütötte az akkori bajnok Lennox Lewist. A folytatásban ugyan nem sok babér termett a baltimore-i klasszisnak, de idén végre az elvárásoknak megfelelően teljesített, öt remek győzelmével újra a ranglisták élmezőnyébe tornázta fel magát: a WBC-nél és az IBF-nél (Nemzetközi Bokszalapítvány) a második, míg a WBA-nál (Boksz Világalapítvány) az első helyen áll jelenleg.

Gondot csak az jelenthet, hogy Rahman azzal a Don Kinggel áll kapcsolatban, akivel Klicskoék nem akarnak üzletelni.