Erdei: Tartok Garaytól, de megverem

2005.01.18. 14:03
Erdei Zsolt január 23-án az argentin Hugo Hernan Garay ellen védheti meg újból a WBO félnehézsúlyú bokszvilágbajnoki címét. A magyar bokszoló úgy véli, hiába verte meg már egyszer a dél-amerikai bokszolót, ennél nehezebb ellenfelet nem is találhattak volna neki.
"Garay a legkeményebb ellenfél, akit hozhattak nekem. Kicsit tartok is tőle, de ez motivál is egyben. Azonban azt is tudom, ha okosan bokszolok, leverem, mint vak a poharat" - mondta az Indexnek Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú boksz-világbajnoka, aki február 26-án Hamburgban védheti meg címét az argentin bunyós ellen.

Erdei elmondása szerint nem az ellenféltől, sokkal inkább attól tart, hogy elveszíti a világbajnoki övet. "Mindent megteszek a győzelemért, hiszen reggel hétkor kelek, nyolckor pedig már futóedzésen veszek részt" - mondta az amatőrök között világ- és Európa-bajnok Erdei.

"Garay kétszer jobb, mint Gonzalez"

#alt#
Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú boksz-világbajnoka
Véleménye szerint a közönség nem ismeri annyira Garayt, mint mondjuk Gonzalezt, pedig az argentin kétszer olyan jó bokszoló, mint a már szintén legyőzött mexikói. Erdei éppen egy éve, január 17-én a mexikói Julio Cesar Gonzalez ellen imponáló fölénnyel nyerte el a WBO (Boksz Világszervezet) világbajnoki címét, melyet először tavaly májusban éppen Garay ellen kellett megvédenie.

"Azt is tudom, hogy ezúttal másfajta harcmodort kell alkalmaznom, mint tettem tavaly, és ha nem kapok egy kósza pofont, melytől esetleg padlót fogok, akkor okos, megfontolt bunyóval ezúttal is legyőzöm Garayt. Ehhez azonban végig százszázalékos koncentrálásra van szükségem" - mondta az Universum magyarja, aki elfogadta, hogy ezúttal nem ő lesz a gála főszereplője.

Michalczewskié a főmeccs

Az összecsapásra ugyanis közvetlenül a Boksz Világszövetség (WBA) félnehézsúlyú címéért kiírt Fabrice Tiozzo (olasz)-Dariusz Michalczewski (lengyel) csata előtt kerül sor. Erdei huszonkettedik profimérkőzésére készül, eddigi mérlege hibátlan, míg ellenfele huszonnégy eddigi találkozójából csupán kettejük májusi meccsét veszítette el.

Amennyiben Erdei és Michalczewski is diadalmaskodik a gálán, úgy az sem elképzelhetetlen., hogy legközelebb egymás ellen kell mérkőzniük. A jövő hétvégi meccs ugyanis kötelező címvédés (erre a vb-cím elnyerése után kilenc hónapon belül sort kell keríteni), de amennyiben "Madár" győz, a következő ellenfelét már az Universum választhatja ki, mindössze annyi a kitétel, hogy a világranglista első tizenöt helyezettje között kell szerepelnie.