Erdei egy kilóval könnyebb riválisánál

2007.06.15. 16:52
Erdei Zsolt a WBO világbajnoka 78 kilóval mérlegelt, hetedik címvédő meccse előtt. A magyar bokszoló egy kilóval bizonyult könnyebbnek kihívójánál, az amerikai George Bladesnél. A szombati gála további magyar résztvevői is az előírt súlyhatáron belül maradtak.

Erdei Zsolt szombaton hetedik alkalommal védheti meg a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét. A magyar bokszoló ellenfele az amerikai George Blades lesz.

"Könnyű", de erős Erdei

A mérkőzést megelőző hivatalos mérlegelésen az elsőként mérlegre szólított amerikai pontosan 79 kg-ot nyomott, míg a címvédő magyar egy kilóval könnyebbnek bizonyult nála. Erdei eddigi címmeccsei előtt, még soha nem bizonyult ennyire "könnyűnek".


Nézze meg képeinket!

Ugyanakkor roppant szálkásnak és erősnek tűnt az ötödik magyarországi profi meccsére készülő bokszoló. A budapesti Lido Casinóban tartott mérlegelésen a magyar öklöző elmondta, remekül sikerült a felkészülése és jó erőben érzi magát.

Valamennyi magyar hozta a súlyát

A szombati gáláén Erdei mellett további három magyar bokszoló lép a ringbe. Bedák Zsolt, Balzsay Károly és a WBF (Boksz Világalapítvány) világbajnoki címért küzdő Hídvégi György egyaránt az előírt súlyhatáron belül maradt.

A SYMA csarnokban megrendezésre kerülő szombati gála fél hatkor kezdődik, a tervek szerint Erdei 22 óra után nem sokkal lép ringbe.