Megpróbálják Németországba hozni Erdeinek Roy Jones-t

2007.06.18. 16:26
A félnehézsúlyú Roy Jones ugyan már túljutott fénykorán, a Bokszvilágszervezet (WBO) listáján ő foglalja el a kötelező kihívó státuszát, vagyis: bokszolhatna Erdei Zsolttal, ha érdekli a mérkőzés. Erdei nem zárkózik el a meccstől, az Universum vezetője pedig úgy nyilatkozott, hogy megpróbálják az amerikai bálványt Németországba csábítani. Nagy kérdés viszont, mennyi pénzért bokszolna a súlycsoport egykori királya, akinek már megkopott a gyorsasága.

Nyolcadik címvédése - az amerikai George Blades-t győzte le technikai K.O.-val - után a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, Erdei Zsolt a jövőjéről egyelőre kurtán nyilatkozott: nem riad vissza az amerikai Roy Jones-tól, és egy címegyesítő mérkőzésen is szívesen bokszol.

Michalczewskinek sem jött össze

A német bulvárlap, a Bild már úgy indította az Erdeivel kapcsolatos cikkét, hogy neki sikerülhet az, ami Dariusz Michalczewskinek nem, vagyis bokszolhat a legendával.


Erdei ledarálta Bladest (fotó: AFP)

Roy Jones nemcsak súlycsoportjának volt kiemelkedő klasszisa. Amikor már nem talált hozzá hasonló kvalitású ellenfelet, akkor a nehézsúlyban győzte le az éppen uralkodó John Ruizt.

2004-ben és 2005-ben aztán három vereséget szenvedett, Antonio Tarver a második, Glen Johnson a kilencedik menetben ütötte ki, majd a következő Tarver elleni meccsen pontozással kapott ki.

Jones egy hónap múlva bokszol

Egy évvel később Badi Ajamut pontozással legyőzte, egy hónap múlva pedig újra egy Európában - egyelőre - névtelen bokszolóval, Anthony Hanshaw-val találkozik.

Erdei idén ugyan már két meccsen szerepelt, mindkét ellenfele választott volt, így a szabályoknak megfelelően egy kötelező kihívó ellen is ki kell állnia. A ranglistán Roy Jones foglalja el a legelőkelőbb helyet.

Ígéret már van

"Megpróbáljuk elhozni Jones-t Németországba" - nyilatkozta Klaus-Peter Kohl klubelnök. Az Universum menedzsere, Jean-Marcel Nartz ugyanakkor sokkal reálisabban jegyezte meg, hogy az amerikait nem érdekli a világbajnoki öv, csak a pénz. "Ráadásul Erdei ellen könnyen és nagyon lehet veszíteni."

Annyi biztos, hogy Erdei gyorsabb, mint Jones, viszont az ütőereje kisebb, azaz kicsit ő is tarthatna a meccstől.