Manny Pacquiao bepereli Mayweatheréket

2009.12.26. 13:05
Manny Pacquiao rágalmazásért pert indít Floyd Mayweather és csapata ellen, amiért azok a folyamatos vérvizsgálati követelésükkel azt sejtetik, hogy a Fülöp-szigeteki ökölvívó doppingol. A két profi bokszoló március 13-ra kiírt meccse valószínűleg elmarad, pedig Pacquiao belement a vérvizsgálatba is, csak az olimpiai rendszerű doppingtesztet utasította el.

A március 13-ra kiírt Manny Pacquiao-Floyd Mayweather összecsapás nagy valószínűséggel elmarad, a bíróságon azonban összecsaphat a két bokszoló: a Fülöp-szigeteki bokszoló honlapján közleményben jelezte, rágalmazásért pert indít Mayweatherék ellen.

„Ami sok, az sok! Mayweatherék és a Golden Boy Promotions azt hiszik, vicces, hogy doppingolással vádolnak meg valakit. Próbáltam nem foglalkozni az egésszel, és úgy kezelni az ügyet, mint egy szokásos mérkőzés előtti hangulatkeltést, de ezúttal túlmentek minden határon.”

Bob Arum, Pacquiao promótere belement Mayweatherék több kérésébe, de az utolsóról úgy nyilatkozott, hogy semmiképpen nem teljesítik. Az olimpiai rendszerű doppingellenőrzés, ami az U.S Anti-Doping Agency szabályai szerint zajlik, több, egymásra épülő vizelet- és vérvizsgálatból áll. Pacquiao azonban az összecsapás előtti hónapban nem kíván vért adni.

A szabályok szerint az ökölvívókat a mérkőzés előtt és után tesztelik, de csak a vizeletüket vizsgálják. Ennek ellenére Pacquiao - a honlapján olvasható közlemény szerint - belement, hogy vérvizsgálatot is tartsanak, hogy bebizonyítsa-: „sikereinek a kulcsa a rengeteg kemény munka, és vért eddig kizárólag a szorítóban adott a győzelemért, azon kívül soha.”

A Fülöp-szigeteki felszólította Mayweathert, hogy ne legyen gyáva, álljon ki ellene, hogy eldönthessék, melyikük a világ legjobb ökölvívója. Majd hozzátette, a vádaskodás ellenére boldog karácsonyt kíván ellenfelének, és hogy hamarosan találkoznak – a bíróságon.