Mayweather megrendült, de simán nyert

2010.05.02. 08:40
Világhírű bokszolók mellett színészek is kíváncsiak voltak, mire jut egymással az ökölvívás két klasszisa: Floyd Mayweather és Shane Mosley. Utóbbi a meccs elején meglepte riválisát, előnyét azonban már az ötödik menetre elveszítette, és egyhangú pontozással kapott ki annak ellenére, hogy egyszer megrendítette Mayweathert.

Az év egyik legjobban várt bokszmérkőzését rendezték magyar idő szerint vasárnap hajnalban Las Vegasban. A negyven meccsén veretlen váltósúlyú Floyd Mayweather már az első sajtótájékoztatóan összekapott a nála öt évvel idősebb, és 46 győzelme mellett öt vereséget begyűjtő Shane Mosley-val.

A 33 éves Mayweather azt sérelmezte, hogy riválisa az orrához ért, pedig ezt csak nő teheti meg. Cserébe Mosley egy nappal az ütközet előtt kiütéssel fenyegette, de az hatalmas szenzáció lett volna, hiszen Mayweather eddig mindössze egyszer került padlóra, kilenc évvel ezelőtt.

Bármennyire is nagyképűnek tűnt Mosley, a második menetben úgy tűnt, tényleg kiütheti ellenfelét, mert egy horoggal megrendítette Mayweathert – őrületbe hozva a közönséget -, aki viszont körülbelül fél perc alatt kiheverte. Igaz, addig fogott, dulakodott, de visszavette a mérkőzést irányítását, amit innen már nem is engedett ki a kezéből, és a tizenkettedik menet végéig könnyedén megtartott.

A 37 éves Mosley a vége felé már csak arra törekedett, kihúzza a meccset. Ez sikerült is, de csak a második menetet tudta pontozással megnyerni, a többit, ezzel együtt a találkozót egyhangú pontozással elveszítette. Mayweather két pontozónál 119–109-re, egynél pedig 118–110-re nyert.

Megdöbbentő statisztika, és tökéletesen jelzi, mennyire jól védekezik Mayweather: Mosley 452 ütést indított, de ezekből csak 92 talált. 477-ből 208-szor talált a veretlen klasszis, aki körülbelül 18 millió dollárt kapott ezért a csatáért. Vb-címet nem, mert azt nem kockáztatta Mosley.

Most már tényleg össze kell hozni a sportág két korszakos alakjának meccsét, ami márciusra írtak ki, de meghiúsult a doppingvizsgálat miatt: Mayweathernek a Fülöp-szigeteki Manny Pacquaióval kellene mérkőznie.