Vlagyimir Klicsko összevissza verte Petert

2010.09.12. 01:00
A nigériai bokszolónak csak az első két menetben volt néhány találata, utána Vlagyimir Klicsko uralta a meccset, Samuel Peter a végére lépni sem tudott, a 10. menetben be is fejeződött a meccs. A fiatalabbik Klicsko pályafutása 55. győzelmét aratta, ebből ez volt a 49. K.O.

Vlagyimir Klicsko Frankfurtban, az Eintracht stadionjában három szervezet, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoki övét is kockára tette az IBF hivatalos kihívója, Samuel Peter (34–3–0, 27) ellen. A nigériait korábban Vlagyimir (54–3–0, 48 K. O.–T. K. O.) és bátyja, Vitalij (technikai KO-val) is legyőzte.

Vlagyimir nehezebben: 2005-ben Peter háromszor is leütötte, kétszer az ötödik, egyszer a tizedik menetben. Az ukrán mégis egyhangú pontozással nyert. „Klicsko tudja, melyikünk győzött akkor, és azt is, Frankfurtban senki sem mentheti meg. Egy új Sam Petert láthatnak majd a ringben."

„A nigériai megérintheti a vébéövet, le is fényképeztetheti magát vele, de több köze nem lesz hozzá" – jelentette ki magabiztosan a címvédő, a papírforma egyértelműen az ukrán mellett szólt.

Az első menetben mindkét bokszoló kereste a távolságot. Peter kapta az első pofont, de gyorsan válaszolt, ekkor még jól bírta az ütéseket. Amikor a nigériainak bejött volna az ütőtáv, Klicsko egyből átölelte ellenfelét. Hat perc után sokkal több ütést vitt be az ukrán, míg Peter leginkább a levegőt püfölte.

A harmadik menetben is Klicskónak voltak pontosabb ütései. A magasabb és tíz centivel hosszabb karhosszúságú ukrán azt a taktikát választotta, hogy kinyújtott balkezével próbálta távol tartani magától Petert és amikor lehetőség volt, támadott. Ebből sok nem látszott, a meccs ezen szakaszában a két bokszoló szinte ötmásodpercenként összeölelkezve lökdöste egymást.

Az ötödik menettől Peter próbálta elhajlásokkal elkerülni Klicsko kinyújtott balját, de pontosat nem tudott ütni. A közönségnek nagyon nem tetszett, hogy a két nehézsúlyú inkább birkózott, mint bokszolt. A meccs felénél egyértelmű volt Klicsko fölénye, de nem volt látványos küzdelem, Peternek egyre jobban feldagadt a jobb szeme.

000T TRPar3450568

A hetedikben egyre biztosabb fölénybe került Klicsko, szinte minden ütése betalált, jobbal és ballal is tisztákat vitt be. A nigériainak minden erejét felemésztette a védekezés, értékelhető ütése ekkor már nem volt.

A 10. menetben Klicsko gyakorlatilag össze-vissza verte Petert, és 1:38-cal a menet vége előtt ki is ütötte ellenfelét, akinek már egy cseppnyi ereje sem maradt, esélye sem volt.

000T TRPar3450570

Az ukrán végig sokkal jobb volt, az első két menetet leszámítva Samuel Peternek értékelhető ütése sem volt.

Vlagyimir Klicsko sikerével továbbra is három szervezet, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoka.