Klicsko: Szinte remegtem Haye meccsén

2010.11.15. 14:28
Tíz perc alatt őrizte meg a WBA világbajnoki címét David Haye, de most már mindenki azt várja tőle, bokszoljon végre valamelyik Klicskóval, ne csak ürgéket válasszon.

A nehézsúlyú David Haye rendkívül sima győzelme Audley Harrison ellen nem hagyta hidegen a WBO és az IBF világbajnokát, Vlagyimir Klicskót. „A legizgalmasabb három menet volt, amit valaha láttam. Szinte remegtem. Nagyon át kell gondolnom, van-e értelme ezek után bokszolnom vele” – értékelte gúnyosan a Bildnek a ritka egyoldalú szombati meccset.

Az ukránok (Vitalij a WBC legjobbja) és az angol meccse már körülbelül egy éve nem jön össze, egymást okolják, pedig Haye lépett vissza állítólagos sérülés miatt.

Bernd Bönte, mindkét Klicsko menedzsere ismét megerősítette, ha az anyagiakban megegyeznek, akkor nincs akadálya, hogy jövőre Haye megverekedjen a Klicskókkal: az angol a brit tévés bevételeket akarja,
cserébe nem kér a német tévés bevételekből, minden egyéb bevétel 50
százalékát kéri.

Haye a fizetős csatornák (pay per view) bevételéből a hétvégén nyolcmillió eurót kaszált, bármelyik Klicsko ellen nyilvánvalóan ennek a dupláját is megkereshetné.

Haye születésnapja október 31-én lesz, jelezte, akkor befejezi a bokszot. „Tavasszal jöhet Vitalij, nyáron Vlagyimir. Mindkettőt ki fogom ütni.”

Ruszlan Csagajev, a WBA kötelező kihívója, is szót kért. „Ellenem veszíteni fog Haye, mert én leszek az első komoly vizsgája a nehézsúlyban” – mondta az Universum versenyzője, aki Nyikolaj Valujevet Haye-hez hasonlóan legyőzte, de még 2007-ben.

Az üzbég volt is a szervezet világbajnoka, de lemondott övéről, és a megüresedett címért mérkőzött egymással Valujev és Haye egy éve.