David Haye: Nyilvános kivégzés lesz

2010.11.13. 12:46
A Klicskóktól félő címvédő szerint a Harrison bolo a magasabb kihívó sorozni fog, mert Haye üvegáll

David Haye vs. Audley Harrison, 23.00 óra - 1.14, 6.00

A WBA nehézsúlyú világbajnoki döntője Manchesterben látványos meccset is hozhat, Haye abszolút esélyes, és már mindenki nagyon várja, hogy a ringben, ne verbálisan menjen neki a Klicskóknak.

Két korábbi edzőpartner áll a ringben majd szombat este, és a 30 éves David Haye valószínűleg meg fogja verni a nála kilenc évvel idősebb, balkezes Audley Harrisont.

Harrison olimpiai bajnok volt Sydneyben – előtte Klicsko volt a nehézsúly bajnoka -, de már 2000-ben sem volt fiatal, amikor három szovjet utódállam öklözőjét is magabiztosan verve lett a játékok legjobbja.

Utána állt profinak, négyszer kapott ki - 24 győzelem mellett -, nevesincs ellenfelek is verték. Danny Williamsnek visszavágott, a meccs felvezetőjében mondta is, azt az arcát fogja mutatni, amit a visszavágón láthattunk tőle.

A fogadóirodák gyors Haye-győzelmet várnak, ha az első három menetben – tehát a meccs első negyedében - eldől a mérkőzés, akkor fizetnek legrosszabbul, 3,25-ös a szorzó.

A második három negyedben magasabbak az oddsok. Ha az utolsó három menetben lesz csak kiütés, máris hatszoros a kifizetés. Pontosan annyi, mintha Haye csak bírói döntéssel, vagyis pontozással nyerne.

Haye nem is fogta vissza magát, amikor az erejéről kellett beszélni, illetve a másik gyengéiről. „Elment az esze Harrisonnak” – talán ez volt a legfinomabb kijelentése, a legdurvább pedig, hogy nyilvános kivégzés lesz.

Harrison kijelentette, nem fél, megkoronázza pályafutását, bajnok lesz, mert szerinte Haye nem bírja az ütéseket, ő pedig sorozni fog. Haye egyszer kapott ki, hat éve, 27 győztes meccse van.