Akkorát kapott, hogy kereste a fogvédőjét

2011.10.16. 15:04

Dewey Bozella 52 évesen vívta első profi bokszmérkőzését, a negyedik menetben kiütéssel győzött, míg megzavarodott ellenfele a szájából kirepült fogvédője után kapkodott.

A kiütésig hosszú út vezetett. Bozella 26 évet ült ártatlanul a börtönben. Egy 92 éves asszony meggyilkolásáért 1983-ban életfogytiglanra ítélték. Szerencséjére 2009-ben egy DNS-vizsgálat igazolta ártatlanságát, így kiengedték a börtönből.

Bozella a Sing Singben ült, amikor nem teológiai szemináriumot látogatta, bokszedzésekre járt a börtön Halál Házának nevezett helyiségébe. A ringet abban a teremben állították fel, ahol korábban a villamosszékes kivégzéseket tartották. Bozella kitartóan edzett, félnehézsúlyban a Sing Sing bajnoka lett.

Amikor szabadult, akkor sem hagyott fel a boksszal, míg munkát keresett, gyerekeket is tanított bunyózni. Az álma az, hogy egyszer saját edzőtermet vezethessen.

A veterán bokszolót egy másik veterán, a legidősebb profi világbajnok, a 46 éves Bernard Hopkins vette pártfogásába. Kesztyűzött vele, és a címvédő meccse köré szervezett gáláján is adott neki egy meccset.

Bozella élt is a lehetőséggel, a 30 éves, de csak kevés tapasztalattal rendelkező Larry Hopkinst a negyedik menetben kiütötte. Addig is irányította a meccset, de egy sorozás után Hopkins teljesen megzavarodott. Egy ütéstől kirepült a szájából a fogvédő, és ő kesztyűs kézzel utána kapott. Bozella persze nem állt le, a szabályok szerint nem is kell neki, és bevitte a döntő ütést.(A videón 5:03-tól látszik jól a repülő fogvédő.)