A magyar boksz magának vitt be mélyütést

2017.02.08. 20:00

Magyaroszágon a Bocskai-emlékverseny a legjelentősebb nemzetközi amatőr boksztorna, amin szinte kötelessége elindulnia a legjobb hazai ökölvívóknak, idén azonban a debreceni versenyen már a rajt is elég kellemetlenre sikerült. Sorra léptek vissza a bunyósok.

Azt már előre lehetett tudni, hogy Harcsa Zoltán megoperált könyöke miatt nem indul, de a hazai szövetség közleményéből kiderült, hogy Bacskai Balázs fogászati problémák miatt lépett vissza, Varga Miklós pedig súlyproblémái nem került fel a sorsolási táblára. A szupernehézsúlyú bajnok Bernáth István Görögországban tartózkodik.

A férfiaknál128, a nőknél 19 versenyző indul, 20 ország képviseletében.Teljes csapattal szerepel a férfiaknál Lengyelország és Ukrajna, a nőknél mindhárom olimpiai súlyban nevezett Kína, Lengyelország, Oroszország, természetesen a magyarok mellett (23 férfi és 5 nő).

„Sajnos csalódottan kell tudomásul vennünk, hogy foghíjas a legjobb magyarok mezőnye. Kérem, hogy buzdítsák a fiatalokat, bennük az erő, övék a jövő. Köszönet Debrecennek, hogy minden időben kitartott a sportágunk mellett és a jövőben is számíthatunk a város vezetésére" – mondta a szövetség elnöke, Csötönyi Sándor.

Az első 13 magyar versenyző közül csak négy jutott tovább: Fodor és Könnyű (64 kg), Vadász (69 kg), Hegyi (75 kg).