Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Portugália - Spanyolország

1 - 0

Vége
június 20., vasárnap 20:45 Helyszín: Lisszabon, Alvalade
Vezeti: Frisk (svéd)
RUS:GRE 2-1 (Élő) 1. POR 2. GRE 3. ESP 4. RUS
Portugália Spanyolország
5 Lövés 2
1 Kapuralövés 0
6 Szöglet 4
56 Labdabirtoklás (%) 44
11 Szabálytalanság 7
1 Les 1
Összeállítás Kispad Statisztika

Szakkommentátor: yohee, hh


  1'
A spanyolok kezdték a meccset.

szakkommentár:
Igazi mediterrán estét kívánunk kedves mindannyiuknak. Azt a feladatot kaptuk, hogy a 2004-es Eb legszexibb mérkőzésének titulált spanyol-portugál meccset szakkommentáljuk. Először is, ez egy téveszme. A portugálok között ugyanis csek elvétve találni olyan tesztoszteron istent, mint amilyet a spanyol föld puszta unalomból terem. Viva Espana!

  4'
Figo szabadrúgása után a védők és Casillas közös mentettek Andrade elől.

  6'
Decót húzta vissza Joauquin, a szabadrúgást Figo ívelte be, de nem okozott veszélyt.

  7'

sárgalap

Albelda
Albelda is sárgát kapott, így nem játszhat a következő meccsen, ha lesz a spanyoloknak.

szakkommentár:
Pontosan ebből az okból egyébként kénytelenek vagyunk szegény, csúnya portugál fiúknak drukkolni, akikről most tudtuk meg, hogy piros ruhában játszanak.

  7'

sárgalap

Pauleta
Pauleta kezezett a tizenegyes pontnál, amikor át akarta venni egy nagyszerű szöktetést, ezért kapott sárgát. Nem játszhat továbbjutás esetén.

szakkommentár:
Sporttársam, a bájos Gizella felháborodott, hogy "a legesleghelyesebb" Nuno Gomes ezúttal nem játszik. Gomes számomra is szimpatikus, mivel neki is július elején van a születésnapja. Gizella csak szuperlatívuszokban bír a mediterrán férfiakról beszélni: "Még Nuno Gomesénél is fájóbb hiány, hogy nem látjuk az isteni szépségű Vitor Baiát, akit a portugálok nem hoztak el az Eb-re."

  9'
A harmadik portugál szögletet is könnyedén kifejelték a védők.

  9'
Deco jobboldali bevíelése után jöhetett az újabb portugál szöglet, de ez is pontatlan volt.

szakkommentár:
Igazi meglepetés, hogy két jeles személyiség foglal mellettünk helyet, Jose Saramago, a portugálok Moldovája, aki annyiban különbözik magyar testvérétől, hogy már kapott irodalmi Nobel-díjat, valamint Joaquim Pimpao, aki '96-ban a portugálok kereskedelmi attaséja volt. Három vihogó osztálytársnőmmel interjút kellett vele készítenünk annak idején, a gimnáziumi napok keretében. Mondanom sem kell, mennyire botrányosan zajlott a beszélgetés, Joaquim most mégis régi ismerőseként üdvözölt. Saramago pedig kifejezte a fölötti örömét, hogy Vakság című regénye korszakalkotó élményként maradt meg tizennyolc éves önmagamban.

  11'
Deco egy szép csel után a lövés helyett passzt választott, de így les lett.

  15'
Vicente beadása után a középen érkező Raúl előtt pár centivel suhant el a labda.

  16'
A másik oldalon Ronaldo húzta meg a jobbszélen, beadása után Helguera mentett.

szakkommentár:
"Figo még Tottinál is sokkal nagyobb színész" - így Gizella. Megjegyeznénk: Figo (femininum: figa) neve olaszul azt jelenti, hogy 'nagyon helyes férfi'.
(Figóról nekem az jutott eszembe az Index játékos-adatbázisának böngészésekor, hogy "a neves játékosok mindig csúnyák", de ez randa előítélet.)

  17'
Az első spanyol szögletre rosszul mozdult ki Ricardo, a védők azonban kifejelték.

  19'
Miguel a tizenhatos jobboldali sarkáról eresztette meg egy lövést a rövid sarokra, Casillas vetődve hárított.

szakkommentár:
Szeretnénk egyszersmind felháborodásunkat kifejezni, amiért a párhuzamosan zajló orosz-görög meccs egyrészt sokkal izgalmasabb (jelenleg 2:0 az oroszoknak - Ághassi úr "bazi nagy görög buktát" emleget), másrészt sokkal jóképűbb férfiak játsszák.

szakkommentár:
José Saramago, aki kommunista színekben próbált bejutni idén az Európa Parlamentbe, és Pimpao, a vicces attasé egy transzparens két rúdját tartják. A molinón az alábbi felirat olvasható: "Mondj nemet az anabolitikus szteroidokra!" Pimpao szerint tarthatatlan, hogy ifjú futballtehetségek hullanak a fairplayről mindig annyira híres Portugáliában.

szakkommentár:
Ághassi még egyszer (most negyedszerre) elmondta, hogy "bazi nagy görög bukta", pedig neki az ibériaiak nagy viadalát kéne követnie.

  27'
Raúl átadása után Torres lépett ki a védők közül, a kifutó kapus, becsúszva tisztázott előle.

  27'
Ronaldi visszapassza után Figo 15 méterről lőhetett, de nem jutott el a kapuig, mert a védők útját álltak.

szakkommentár:
Ricardo kapus (egy bájgúnár, egyébként) gyönyörűen hárított, Saramago meggyfa botjába mélyesztette körmeit izgalmában.

szakkommentár:
Gizella percről-percre nagyobbakat csalódik a mediterrán férfiakban. Az én hideg távolságtartásomat azzal magyarázza, hogy Klotildnak kereszteltek a szüleim.

  32'
Deco próbált kilépni a védők közül, de összezártak előtte, és Frisk nem ítélt semmit.

szakkommentár:
Gizellát nem lehet elrángatni az orosz-görög elől, amit aljas módon egy kis zsebtévén követ, innen a lelátóról. A férjük mellett unatkozó hölgyeknek üzenem, morzsoljanak el egy könnyet a szemük sarkában, amiért nem játszik Quim, a portugálók '80-as évekbeliesen megnyerő kapusa. És örvendjenek, amiért Costinha, az egyetlen tökéletes portugál pályára lépett. Gizella szerint persze, azért tökéletes, mert egy az egyben úgy néz ki, mint a barátom. Ez megnyugtató.

  35'
Vicente baloldali beadása után Raúl kapta a labdát tizenkét méterre a kaputól, de hosszan vette át, és a védők az ötösön belül mentettek előle. Nuno Valente összecsúzott Ricardo kapussal.

  36'
A szöglet után Helguera lőhetett, de egy méterrel hibázott.

szakkommentár:
Gizella egyre távolodik a dél-európai térségtől. Kanadai-szerb meccset óhajt kommentálni a korrekt férfifelhozatal miatt. Kanadát én is csak javasolni tudom: sok más mellett arról híres e szép ország, hogy a világ legcsúnyább női és legszebb férfijai lakják. Nagy egyetértésben.
Az állampolgárság ráadásul egyenes ágon öröklődik, akkor is, ha a leszármazott életében nem járt még Kanadában.

  41'
Deco szöglete most sem okozott jottányi veszályt sem, majd Miguel beívelése után Costinha fejese egy méterrel ment fölé.

  43'
A spanyol sarokrúgás sokkal veszélyesebb volt, Torres öt méterről középről fejelt, de fél méterrel fölé.

szakkommentár:
Szemétség. Nekünk egy uncsi fölélövés jut, miközben a görögök berúgták első góljukat. Gizella kijelentette, hogy elege van a zsebtévén rohangáló pixeljátékosokból, és azonnal átrohan a másik stadionba. Én azonban elkoboztam a kistévét, és nagy ívben a pályára hajítottam. Ez pár percre megakasztotta a meccset, remélem, a kedves nézőknek nem tűnt fel. Torrest most ápolják, mert a repülő Junoszty felszakította a fejbőrét. Félidő, Saramago és Pimpao fáradtan leeresztik a molinót.

  44'
Figo beadása után Ronaldo megelőzte a kapujából rosszul kimozduló Casillast, de az ötös sarkáról centikkel mellécsúsztatott. A legnagyobb portugál helyzet volt.

szakkommentár:

Fogadják könnyzáporral megrázó képsorainkat.


  46'
Vicente beadása után Andrade Raúl elől az utolsó pillanatban mentett. A szöglet ezúttal sem okozott veszélyt.

  46'

csere

Pauleta
Nuno Gomes
A portugálok cserével kezdtek: Pauleta helyett Nuno Gomes a pályán.

szakkommentár:
A szünetben végignéztem az orosz játékosokat, és úgy találtam, igenis a mediterrán férfi rulez! Gizella ezzel szemben csalódottságában arra a fogadalomra ragadtatta magát, hogy egy jó ideig büntetésben részesíti ezt a típust, és áttér a vikingekre. Olajos bőr, fekete tincsek, szúrós feketeszén tekintet? Piha!

  50'
Maniche próbálta meg 30-ról, de jócskán mellément.

szakkommentár:
A spanyol válogatott adatbázisát nézegetve hamar szemet szúr az érdeklődőknek, milyen elterjedt a férfiak között az arc szimmetriatengelyétől jobbra vagy balra tartó, ferde orrhát. E testi eltérés bár erős váladékozással jár, szexuális többlettartalmat hordoz. Az aszimmerikus arcot felvállaló szekta tagjai töbek közt: Capdevilla, Albert Luque.
Szily kollega egyelőre tagadja, hogy tagja lenne a titkos mozgalomnak.

  52'
Xabi végezhetett el szabadrúgást 28 méterre a kaputól, de Rault találta el.

  55'

Nuno Gomes

Figo tette tovább sarokkal a labdát a kaputól húsz méterre álló Nuno Gomes, kapura fordult és három védő gyűrűjében kapura lőtt, és a jobb sarokba bombázott, Casillas nem érhette el.

szakkommentár:
Pedig már a szünetben elkezdtük tárgyalni a Nobel-díjas, a diplomata és Gizella részvételével, miért nem meri legyőzni egymást a portugál és a spanyol csapat.
Saramago szerint háború törhet ki, ha valamelyikük is nyer.
Pimpao attól tart, ez odáig fajulhat, hogy népe csáklyákkal felszerelkezve egyszerűen elhajtja magát a kontinenstől, és ezentúl szigetországként követeli támogatását az ENSZ-től.
Gizella véleménye: a portugál és a spanyol természetétől fogva szereti egymást, és nem akar kudarcélményt okozni a másiknak.

Lám, milyen elhamarkodottak is ítéleteink. Nézzünk magunkba.


  58'
Vicente beadása után Raul az ötös sarkáról fejelhetett, de kicsit magas volt neki a labda, és nem tudott igazán rábólintani.

szakkommentár:
Gomes gólt rúgott, de jó, a csúnya portugálok vezetnek. (Hoppá, úgy látszik, csereként mégis megkaptuk őt)

  60'
Ricardo Carvalho távolról próbálta meg, a belső emberek nem tudtak beleérni, így nem lett helyzet.

  61'
Eghy tökéletes kiugratás után Torres hat méterről lőhetett, a labda el is ment a kapus mellett, de a jobb kapufa hárított.

szakkommentár:
Közben észrevettük, Gizella a vikingek iránti vonzódását meghazudtolva portugál színekbe öltözött, míg jómagam a futballbírók elévülhetetlen feketéjét öltöttem magamra.
Gizella kéri, rögzítsem az alábbiakat: Gomesen, a fantomjátékoson kívül még Decóban és főként a fiatal Ronaldóban van bizodalmunk.
Szerényen említeném még Costinhót, aki szinte családtag.

  65'

sárgalap

Nuno Gomes
Nuno Gomes megrúgta Puyolt.

  65'

csere

Albelda
Baraja
Albelda helyett Baraja, a támadások hatékonyabbá tétele érdekében.

szakkommentár:
A győztes csapattal megyünk afterozni. Ez biztos.

szakkommentár:
Pimpao és Saramago eközben egyre jobban görnyed a transzparens súlya alatt. Az imént azt ötlötték ki, megcserélik a két tartórudat, hogy könnyítsenek a terhen. Próbáltunk érvelni, hogy ez nem segít, ők azonban kitartottak tervük mellett, és még az sem zavarta őket, hogy így kizárólag a lelátón mögöttük elhelyezkedő nézők számára válik láthatóvá a megtévesztésül spanyolul megfogalmazott, "!Diga NO para steroidos anaboliticos!" - feliratú molinó, miközben a nemzetközi média kamerái egy botokra kifeszített, csupasz, fehér felületetet közvetíthetnek.
Pimpao szerint ez így marha posztmodern, de legalábbis punk dolog, Saramago pedig azt vallja, az a lényeg, hogy a Nép lássa az igazságot.

  67'

sárgalap

Juanito
Juanito akasztotta Maniche-t.

  68'
Figo 26 méterről gyönyörű szabadrúgást lőtt, Casillas hatalmas bravúrral védett. A szöglet után - Figo tekerte be a baloldalról - Costinha három méterről fejelt a hosszú saroknál, de a kapus ismét kiütötte a labdát a rövid felső sarokból.

  70'
Ronaldo könyökölte le Puyolt, de Frisk szemet hunyt az eset felett.

  71'

csere

Joaquín
Luque
Joaquin helyett Luque, vagyis három csatárral próbálják meg a spanyolok.

szakkommentár:
A játékban részt vevő férfiak közötti rögtönzött szépségverseny Gizella által kijelölt győztese a dán bíró, Frisk, a közismert Dieter Bohlen-imitátor és kutyakaja-névadó.
Szerényen említeném még Costinhót, aki szinte családtag.
Frisk amúgy szőkének született(?), ami nagy hátrány az érvényesülésben.

  73'

sárgalap

Puyol
Puyol lökte fel Ronaldót.

  74'
Raul szöktette volna Torrest, de a csatár nem vette át jól a labdát, így odaletta helyzet, fél perccel később - Torres labdája után - Luque csak a kapussal állt szemben, de lövés helyett az emelést választotta, így kifejelték kísérletét a védők. A szöglet után Torres a kapufát találta el fejjel.

szakkommentár:
Gizella a meccs után Nuno Gomesszel, a harmatos Ronaldóval s Frisk bíróval szeretné bevetni magát az éjszakába. "Kösz a semmit, Figo" - röhögött a lecserélt futballista arcába a szövetségi kapitány.

  78'

csere

Figo
Petit
A nem túl jó játszó Figo helyett a védekezőbb felfogású Petit állt be.

szakkommentár:
Saramago eközben Dolly Busterről kezdett anekdotázni. A pornósztár állítólag azt javasolta Oliver Kahnnak, hogy passzív szexszel készüljön a nagy meccsekre, mert úgy kevesebb hibát vét. "Vajon mi lehet az a passzív szex?" - tűnődött akkor Kahn, miközben lehúnyt szemei előtt egy porszívó, egy grillsütő és egy kertitörpe képe jelent meg.

  79'
Két szögletet lőttek egy percben a spanyolok a második után Vicente lőtt 14-ről, centikkel mellé.

  80'

sárgalap

Juanito
Védő helyett csatár: Juanito helyén Morientes, a BL-sorozat gólkirálya.

  81'
Luque szöglete érintés nélkül hagyta el a játékteret.

  81'
Maniche megpattanó lövése után Deco szöglete ugyancsak érintés nélkül vánszorgott ki.

  82'
Nuno Valente beadása után Ronaldo nem találta el fejjel jól a labdát, így oda a helyzet.

szakkommentár:
A baljós neve ellenére vidám, telivér férfiúnak tűnő Morientest küldték a pályára a spanyolok. Gizella közben lehozatta az ifjú Ronaldót, mert lassan indulunk, vár minket a portugál éccaka.

  84'

csere

C. Ronaldo
Couto
A védekezés az előtérben: Ronaldo helyett Couto.

  85'
Miguel ívelt be a jobboldalról, Maniche nyolc méterrel fejelt, fél méterrel fölé.

szakkommentár:
Saramago halkan idesúgja, bár alapvetően hisz a népek testvériségében, szerinte tűrhetetlen, hogy majdnem minden spanyol nemzeti ételben van hurka.

  87'
Nuno Valente ívelt be balról - deco három védő között játszotta meg őt -, öt méterről az üresen álló Costinha középről fejelhetett, de csúnyán fölé.

szakkommentár:
Puyol és Deco pánerotikus, frivolságot sem nélkülöző jelenete: Puyol megsimogatja Deco fejét, a másik viszonzásul nagyot markol Puyol fenekébe. (Zsurnálszinonima: ülep, XY boldogabbik fele, popsi.)

szakkommentár:
Costinha föléfejelt, pedig szinte családtag.

szakkommentár:
Ha nem szépítenek a spanyolok, örömükben felgyújtják a szteroidellenes transzparenst, és a pályára hajítják, ígéri a portugál Nobel-díjas és a diplomata, aki számára Magyarország sem idegen.
Hosszabbítás.

  90'
Maniche tökéletes labdával lépett ki, egyedül ment kapura, Casillas mellett elvitte a labdát, de Raul Bravo a gólvonalon mentett.

szakkommentár:
Utolsó perc, előre fuss!

  90+1'
Baraja nyoléc méteres erőtlen fejesét könnyen ölelte magához Ricardo.

  90+2'
Nuno Gomes verekedte be magát a tizenhatoson belülre Raul Bravo mellett, de Casillason nem tudta átgyötörni a labdát.

szakkommentár:
Jajj, repül az égő transzparens!!! Már lángra kapott a hajam!
Isten önökkel, drága focirajongók, sokáig éljen a sportújságírás!!!

  90+3'

sárgalap

Nuno Valente
Nuno Valente kapott sárgát, ami az utolsó esemény volt a meccsen. A portugálok továbbmentek az első helyen, a görögök a másodikon, a spanyoloknak véget ért az idei Eb.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt