Schumacher ötszörös világbajnok akar lenni

2002.01.03. 14:31
A négyszeres Forma-1-es világbajnok, jelenleg is címvédő Michael Schumacher számára még mindig jelent motivációt a versenyzés. Az új technikai vívmányok kipróbálásán túl, szeretné utolérni a Forma-1 történetének eddigi egyetlen ötszörös világbajnokát, Juan Manuel Fangiót.
A napokban 33. születésnapját ünneplő Michael Schumacher a napokban 90 millió eurós (22.5 milliárd forint) biztosítást kötött a 2002-es idényre. A londoni Lloyd,s biztosítóval kötött szerződés értelmében halálos baleset után 11 millió eurót kap a családja, míg ha sérülése "csak" végleges munkaképtelenséget okoz, úgy a család a dupláját 22 millió eurót kaphat. Ha sérülés miatt kihagyni kényszerül egy futamot, abban az esetben 3,5 millió euró ütheti a markát.

1999 Silverstone
A Ferrari pilótájának eddigi legsúlyosabb balesete az 1999-ben Silverstone-ban elszenvedett lábtörése volt, emiatt a szezon második felében szinte egyáltalán nem versenyzett. Schumi ennek ellenére is évi 50 millió eurós (12.5 milliárd forint) jövedelmével a legjobban kereső sportolók egyike.

Azonban ez sem tudta eltántorítani a száguldástól a németek nemzeti hősét, aki úgy nyilatkozott, hogy még mindig lát motivációt a vezetésben. Élvezi a vezetést, és nem akarja abbahagyni a versenyzést, hiszen időről időre újabb technikai vívmányok kipróbálását tervezi, amivel kitolhatja a gyorsasági és technikai határokat. Ugyanakkor a népszerűség egyre jobban zavarja. Nem szereti, hogy hazájában az első számú hőst látják benne, és körülötte uralkodó hisztériát is egyre nehezebben tudja feldolgozni.

Schumacher, aki 1991-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, 94-ben és 95-ben pedig világbajnok lett a Benetton istállónál. 1996-ban igazolt át a Ferrarihoz, ahol 2000-ben, valamint tavaly megint övé lett a világbajnoki trófea. Idén január 19-én Valenciában kezdi meg tesztelést csapattársával a brazil Rubens Barrichelloval.