'Ha a Mol azt akarja, kiszállok'

2004.01.11. 15:02
Frank Tamás, Baumgartner menedzsere kijelentette, ha a Mol miatta akarja felülvizsgálni a pilóta támogatását, akkor távozik.
Pénteken az aláírt Forma-1-es pilótai szerződéssel rendelkező Baumgartner Zsolt egyik szponzora, a Mol jelezte, felül kívánja vizsgálni a versenyzővel kötött megállapodását, mert nem a Jordan, hanem a Minardi csapathoz igazolt .

320 millióval adnának kevesebbet

Az állami kézben lévő cég kiszivárgott információk szerint 380 millióról mindössze 60 millió forintra akarja csökkenteni a szponzorációs pénzt, ami azt jelentené, hogy a versenyző menedzsmentje nem fizethetné ki az F-1-es istállónak a megállapodásban foglalt nyolc millió dolláros összeg első részletét.

A kormány ugyan hivatalosan jelezte, kész négy millió dollárnyi kölcsönt adni a versenyzőnek, viszont csak akkor, ha pénz másik fele a személyes szponzoroktól - köztük a Moltól - már a rendelkezésére áll.

Frankban "nem bíznak"

Mind Baumgartner, mind az ügyeit kezelő menedzsere, Frank Tamás értetlenül fogadta a Mol - gyakorlatilag - visszalépését, mert a olajipari társaság már évek óta a versenyző egyik főszponzora volt.

Szombaton aztán a Mol további közleményeket adott ki, melyekben kijelentette, hogy "megrendült" a cégvezetők bizalma Frank Tamásban, mert az nem tájékoztatta őket a Minardival folyó tárgyalások menetéről. Ez szintén arra késztette a céget, hogy felülvizsgálják a Baumgartnerrel kötött megállapodást.

A Mol állítását a menedzser azonnal cáfolta, elmondta, elektronikus levelekkel tudja bizonyítani, hogy mindenről beszámolt a vállalat ügyvezetőinek.

"Ha a Mol azt kívánja, távozom"

Vasárnap aztán a Napkelte reggeli adásában Frank Tamás kijelentette, ha a Mol ragaszkodik hozzá, kész távozni Baumgartner mellől.

"Ha a Mol azt kívánja, hogy a továbbiakban ne én intézzem Baumgartner Zsolt Forma-1-es ügyeit, akkor kiszállok. Ha ezen múlik a pilóta Forma-1-es indulása, lemondok a mellette betöltött menedzseri megbízatásomról" - nyilatkozta Frank.

A menedzser vasárnap délután az MTI-nek is megerősítette szándékát: "a Lukács Bea szóvivő által kiadott közleményből értesültem, hogy megrendült velem, mint Baumgartner Zsolt menedzserével szemben a Mol Rt. bizalma, s ez akadálya lehet egy esetleges szerződéskötésnek. Mivel az ügy fontosságára való tekintettel nem szeretnék akadálya lenni Baumgartner Zsolt Forma-1-es karrierjének, szükség esetén hajlandó vagyok lemondani menedzseri tisztségemről".

A Mol délután négy óráig nem reagált a menedzser ajánlatára.