Baumgartner körrekordot javított a tesztelésen

2004.02.11. 14:19
Elégedetten nyilatkoztak Baumgartner Zsolt keddi, misanói teszteléséről a Forma-1-es Minardi-Cosworth vezetői. A lelkesedésre az adott okot, hogy a magyar pilóta két és fél másodperccel jobb időt ért el, mint az ezen a pályán 2002-ben az istálló eddigi rekordját pordukáló ausztrál Mark Webber.
Baumgartner a Minardi új, 2004-es modelljét tesztelte kedden. Az első magyar Forma-1-es versenyző összesen 64 kört tett meg, a leggyorsabbat 1:11.080 perc alatt teljesítette.

"Hétköznapi, átlagos gyakorlás is lehetett volna a keddi, de Baumgartner Zsolt megjavította az eddigi rekordunkat. Nagyszerű munkát végzett" - értékelt Paul Stoddart csapatfőnök. "Figyelemre méltó az is, hogy a remek eredményt olyan motorral érte el, amely előzőleg már majdnem 700 km-t megtett, vagyis reménykedhetünk abban, hogy a Cosworth megbízható erőforrással lát el minket. Nagyon elégedettek voltunk a Bridgestone-gumikkal is, amelyek kétségtelenül hozzásegítették Zsoltot a csúcsjavításhoz.

"Sikerült minden tervezett feladatot elvégeznünk" - mondta Massimo Rivola csapatmenedzser. "Rengeteg adatot gyűjtöttünk, melyek alapján további fejlesztésekre kerülhet sor. A műszaki csapatot lenyűgözte Zsolt, aki bebizonyította, hogy gyors és megbízható" - összegzett.

A misanói Circuito Internazionalén szerdán Gianmaria Bruni, Baumgartner csapattársa folytatja a felkészülést. A Rimini közelében lévő, elsősorban a motorsportból ismert létesítményben két pálya található, a hosszabb 4,060 - ezen gyakorolt a magyar pilóta -, míg a rövidebb 3,488 km-es.