A Jaguartól kirúgott Pizzonia helyettesítheti Ralf Schumachert

2004.07.16. 15:52
A brazil Antonio Pizzoniát tavaly a Német GP előtt menesztették, a jövő hétvégén valószínűleg épp ott ülhet ismét F-1-es kocsiba, a sérült Ralf Schumacher Williamsébe.
A legutóbbi két futamon szerepelt spanyol Marc Gené helyett a csapatot tesztpilótaként segítő Antonio Pizzonia lehet Juan Pablo Montoya társa a Williams-BMW-nél a Forma-1-es világbajnokság tizenkettedik versenyén, a jövő heti Német Nagydíjon.

"Gené átlagos volt, jöhet Pizzonia"

"Arra kértek, hogy álljak készenlétben" - mondta a brazil pilóta a Gazzetta dello Sportnak. A Williams-BMW szóvivője szerint napokon belül megszületik a döntés, ám az angol Independent című lap biztos benne, hogy Németországban a brazil kap lehetőséget. Az újság egy meg nem nevezett informátorra hivatkozva azt írja, Sir Frank Williams szerint Gené "átlagosan vezetett az utóbbi két futamon", így most "Pizzonián a sor".

Pizzoniát tavaly tizenegy futam után éppen a Német Nagydíj előtt menesztették a Jaguar-Cosworth-tól, újoncként nem szerzett pontot, legjobb futam- és edzéseredményét az Osztrák Nagydíjon ünnepelhette: a 8. helyről rajtolt, s 9. lett.

Előtte a Williams tesztpilótája volt, majd kirúgása után is segédkezett a kék-fehér autók fejlesztésében. Érdekes módon a BMW-motoros kocsival mindig remek időket ért el, csütörtökön Jerezben is a leggyorsabb volt, Michael Schumacher, Button és Alonso előtt.

Egy versenyen kell bizonyítania

Montoya korábbi állandó társa, Ralf Schumacher június 20-án az indianapolisi futamon szenvedett súlyos balesetet, azóta nem szerepelt. Gené a Francia és a Brit GP-n sem szerzett pontot, úgy tűnik, a Hockenheimringen Pizzonia próbálkozhat.

A fiatalabbik Schumacher visszatérésének időpontját még nem lehet biztosan tudni, a pilóta azt nyilatkozta, ő már az augusztus közepén esedékes Magyar Nagydíjon autóba akar ülni. A balesetben csigolyatörést szenvedett versenyzőnek az orvosok viszont azt javasolták, szeptemberig mindenféleképpen pihenjen.