Mária
-6 °C
-2 °C

Villeneuve-öt a tesztpilóta válthatja Brazíliában

2004.10.15. 10:21
Elképzelhető, hogy a Renault kanadai pilótáját, Jacques Villeneuve-öt, akit szeptemberben a szezon utolsó három futamára szerződtetett Flavio Briatore csapatfőnök, Brazíliában a tesztpilóta Franck Montagny váltja föl. Az 1997-es világbajnok Kínában és Japánban is lassú volt, még pontot sem szerzett, így a szezonzárón valószínűleg a francia versenyző kap lehetőséget.
Spanyolországból származó hírek szerint elképzelhető, hogy a jövő hétvégi Brazil Nagydíjon már nem Jacques Villeneuve lesz a Renault második pilótája. A kanadai Kínában közel egy év kihagyás után tért vissza a Forma-1-be, ám akkor, és a két héttel későbbi Japán GP-n is lassú volt, előbb tizenegyedik, majd tizedik lett, jócskán elmaradt csapattársától, Fernando Alonsotól.

Villeneuve is elismerte a kudarcot

A kudarcot maga Villeneuve is elismerte, azt mondta, "zavarba ejtő" volt a teljesítménye. A vasárnapi futam után azt tervezte, a háromnapos jerezi teszten megpróbál feljavulni, ám csak az egyik napon ült autóba.

Mindhárom napon körözött viszont a Renault tesztpilótája, Franck Montagny, aki több mint háromszáz fordulót tett meg, így Forma-1-es források tudni vélik, hogy Brazíliában ő ugrik be Villeneuve helyére.

A váltás valószínűségét erősíti, hogy szerdán, amikor mindketten futottak, Montagny három tizeddel gyorsabb volt, majd csütörtökön az egész heti gyakorlás legjobb idejét is a francia érte el, megelőzve többek között a Williams és a McLaren autóját is.

Prost ismeri a kanadai problémáját

A négyszeres világbajnok Alain Prost már a hét elején felszólalt Montagny mellett: "Tudom, mi történhet Villeneuve-vel, hiszen én az 1992-es szezont hagytam ki, majd amikor egy év elteltével visszatértem, jó időbe tellett, míg újra fel tudtam venni a Forma-1 tempóját. Szerintem Jacques nem veszített a tehetségéből, de túl keveset tesztelt ahhoz, hogy versenyképes legyen. Montagny viszont idén mindig gyors volt, ezért nem értem, eddig miért nem ő indult."

Villeneuve-öt három futamra azt követően szerződtette Flavio Briatore csapatfőnök, hogy Jarno Trullival az Olasz Nagydíj után szerződést bontott. Az 1997-ben világbajnok, 33 éves pilóta az idény végén mindenképpen elhagyta volna az istállót, mert a 2005-ös szezonra a Sauberrel állapodott meg.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.