Szombaton érkezik az első 2005-ös autó

2005.01.03. 14:22
Alig két hónappal az első 2005-ös verseny előtt a Toyota Forma-1-es istállója az első, amely bemutatja a szezonra épített új autóját. Után a Sauber, a BAR-Honda, majd a Williams-BMW következik, a Ferrari és a McLaren még nem jelölt ki hivatalos időpontot.
Alig két hónappal az első 2005-ös verseny előtt a Toyota Forma-1-es istállója az első, amely bemutatja a szezonra épített új autóját. A japán csapat szombaton Barcelonában, míg a Sauber másodikként, jövő kedden tartja a prezentációt. Utóbbi nem is Európában, hanem főszponzora, a Petronas Kuala Lumpur-i központjában, Malajziában.

Az újonc februárban mutatja meg magát

Utánuk a BAR-Honda következik, január 16-án, vasárnap, szintén Barcelonában, majd két héttel később, 31-én, csakugyan Spanyolországban, de valamivel délebbre, Valenciában, a Williams-BMW.

A bemutatók időpontja és helyszínei
Toyota - január 8., Barcelona
Sauber - január 11., Kuala Lumpur
BAR - január 16., Barcelona
Williams - január 31., Valencia
Renault - február 1., Monaco
Red Bull Racing - február 7., Jerez
Minardi - március 3, Melbourne

A Renault február 1-én Monacóban, majd a Forma-1 legfiatalabb istállója, a Jaguar felvásárlásával alakult Red Bull Racing február 7-én tárja a nyilvánosság elé az első autóját az andalúziai Jerezben.

A Minardinak még nem lesz új kocsija

A Minardi március 3-án, az Ausztrál Nagydíj előtt három nappal csak a csapatát mutatja be, az új kocsira még legalább két hónapot várni kell, míg a McLaren, a Ferrari és a Jordan eddig nem közölte a premier időpontját.