Vilma
-7 °C
4 °C

Még mindig bizonytalan a Minardi indulása

2005.03.03. 17:16
Csütörtök délelőtt a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) képviselői megadták a rajtengedélyt a Minardi 2004-es autóira, ám részvételükhöz a rivális istállók egyhangú belegyezése is szükséges, és a Ferrari még mindig vonakodik. A Minardi tulajdonosa, Paul Stoddart már a hotelszobájában is kereste az olaszok főnökét, Jean Todt-ot, de késő estig sem sikerült megtalálnia, és ha péntek reggelig nem tudja megszerezni az aláírását, a kiscsapat autói nem indulhatnak az edzéseken, majd a futamon sem.
"Az autó átment a gépátvételen" - nyilatkozta csütörtök délelőtt a Minardi tulajdonosa Paul Stoddart, akinek istállója a tavalyi autóival akar indulni a 2005-ös szezonynyitó Ausztrál Nagydíjon. Mivel időközben a szabályok megváltoztak, ehhez az összes rivális istálló hozzájárulása is szükséges, ám a Ferraritól még mindig nem kapott engedélyt. Ráadásul az olaszokhoz reggel kapcsolódott a Red Bull Racing is.

Jean Todt hajthatatlannak tűnik

A Minardinak nem sikerült időben elkészítenie az új autóját, ennek ellenére mindenképp ott akar lenni a rajtrácson vasárnap, és ehhez kérte az ellenfelek beleegyezését, amit nyolc azonnal meg is adott.

A Ferrari főnöke, Jean Todt viszont ódzkodik aláírni a dokumentumot, és már a Red Bull új főnöke, Chris Horner is csatlakozott hozzá. Előbbi nem indokolta meg, miért vonakodik, míg utóbbinak azzal lehet gondja, hogy ő nem, csak istállójának elődje, a Jaguar vezetői írták alá a Minardi engedélyét még múlt ősszel. Ha csak rajta múlna, szinte biztosan rábólintana Stoddart kérésére, jóval nagyobb problémának tűnik Todt ellenkezése.

"Nem tudom elérni"

A helyzet már addig fajult, hogy Stoddart a szállodai szobájában akarta felkeresni a Ferrari vezetőjét, és megkérni, adja áldását az indulásukra, csak hogy a francia csapatfőnököt nem találta ott.

"Nincs a szobájában, nincs a hotelban, a telefonján nem tudom elérni. De hagytam üzenetet mindenhol, remélem, hamarosan csörögni fog a mobilom. Nem szerettem volna, hogy még péntek reggel is ezen kelljen görcsölnünk, de úgy látszik, így lesz" - nyilatkozta Stoddart ausztrál idő szerint késő este az f1racing.net tudósítójának.

Ferraris tárgyakat égethetnek a szurkolók

Az ausztrál üzletember hazai pályán mindenképp indulni akar, és az engedély megszerzésére ottani idő szerint péntek tizenegy óráig - hajnali egy Magyarországon - van lehetősége, akkor kezdődik ugyanis az első szabadedzés. Ha nem sikerül, a nyitóedzéseken biztosan nem indulhat az istálló.

Stoddart korábban jelezte, ha a futamra sem kap rajtengedélyt, szurkolói sosem látott tüntetést szerveznek a Ferrari ellen, amelyen az olaszok ajándéktárgyait (modellautót, vörös pólókat) fogják elégetni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.