Fisichella: 60 helyett 142-vel

2005.11.21. 10:43
Múlt héten a gyorshajtás ellen kampányolt, vasárnap 60 kilométer/óra helyett 142-vel hajtott Róma utcáin Giancarlo Fisichella, akinek jogosítványát emiatt el is vették. A Renault F1-es pilótája várhatóan hónapokig nem vezethet közúton.
"Használjátok az eszeteket, mert már egy kis hiba is tragédiát okozhat" - szólította fel a római fiatalokat a múlt hét közepén Giancarlo Fisichella, miután egy fiú meghalt, kettő súlyosan megsérült egy illegális utcai autóversenyen történt karambolban.

Gokartot javasolt

#alt#
Fisichella tudja, hogy hibázott (fotó: epa)
Az olasz fővárosban született Forma-1-es pilótát megrázta az eset, és a Gazzetta dello Sportban elítélte az esztelen közúti száguldást: "A gokart manapság biztonságosabb és vonzóbb módja a sebesség iránti vágy kiélésének, mint valaha. Ráadásul az ügyességüket is bizonyíthatják vele a srácok".

Alig egy héttel később, vasárnap hajnalban Fisichellát Róma utcáin a rendőrök gyorshajtás miatt igazoltatták: hatvanas táblánál 142 kilométer/órával hajtott. Jogosítványát a helyszínen bevonták.

Beteg gyerekéhez sietett

"A feleségem aggódott, mert a dadánk felhívta, hogy lázas az egyik gyerekünk" - indokolta Fisichella, miért lépte át több mint száz százalékkal a megengedett határt.

"Tudom, hogy hibáztam és bűnhődnöm kell" - ismerte el vétkét a 32 éves profi pilóta, aki valószínűleg hónapokig csak zárt pályán vezethet autót.

Hill-lel és Montoyával is előfordult

Korábban Juan Pablo Montoya vezetői engedélyét Franciaországban, Damon Hillét pedig Angliában vették el hasonló mértékű sebességtúllépés miatt.