Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Fisichella: 60 helyett 142-vel

2005.11.21. 10:43
Múlt héten a gyorshajtás ellen kampányolt, vasárnap 60 kilométer/óra helyett 142-vel hajtott Róma utcáin Giancarlo Fisichella, akinek jogosítványát emiatt el is vették. A Renault F1-es pilótája várhatóan hónapokig nem vezethet közúton.
"Használjátok az eszeteket, mert már egy kis hiba is tragédiát okozhat" - szólította fel a római fiatalokat a múlt hét közepén Giancarlo Fisichella, miután egy fiú meghalt, kettő súlyosan megsérült egy illegális utcai autóversenyen történt karambolban.

Gokartot javasolt

#alt#
Fisichella tudja, hogy hibázott (fotó: epa)
Az olasz fővárosban született Forma-1-es pilótát megrázta az eset, és a Gazzetta dello Sportban elítélte az esztelen közúti száguldást: "A gokart manapság biztonságosabb és vonzóbb módja a sebesség iránti vágy kiélésének, mint valaha. Ráadásul az ügyességüket is bizonyíthatják vele a srácok".

Alig egy héttel később, vasárnap hajnalban Fisichellát Róma utcáin a rendőrök gyorshajtás miatt igazoltatták: hatvanas táblánál 142 kilométer/órával hajtott. Jogosítványát a helyszínen bevonták.

Beteg gyerekéhez sietett

"A feleségem aggódott, mert a dadánk felhívta, hogy lázas az egyik gyerekünk" - indokolta Fisichella, miért lépte át több mint száz százalékkal a megengedett határt.

"Tudom, hogy hibáztam és bűnhődnöm kell" - ismerte el vétkét a 32 éves profi pilóta, aki valószínűleg hónapokig csak zárt pályán vezethet autót.

Hill-lel és Montoyával is előfordult

Korábban Juan Pablo Montoya vezetői engedélyét Franciaországban, Damon Hillét pedig Angliában vették el hasonló mértékű sebességtúllépés miatt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.