Briatorét daganattal műtötték

2006.08.02. 14:00
Rákot mutattak ki Flavio Briatorénál az Amerikai Nagydíj idején, majd a francia futam után, szűk két hete el is távolították veséjéből a daganatot. A betegséget kezdeti stádiumban vették észre, a menedzser valószínűleg meggyógyul.
Rosszindulatú daganatot távolítottak el Flavio Briatore Renault-csapatfőnök veséjéből a Francia és a Német Nagydíj között.

Kezdeti szakaszban vették észre

A menedzser a Corriere della Sera című olasz lapnak árulta el, szervezetében Amerikában - valószínűleg a július eleji futam idején - egy rutinvizsgálatnál mutattak ki rákot.

"Rákos volt a bal vesém. Egy egyszerű kivizsgáláson derült ki, ha nem veszik észre, hat hónap múlva komplikálttá vált volna a betegség" - nyilatkozta Briatore.

Egy napot sem hiányzott a munkahelyéről

A francia futam után azt lehetett tudni, veseköve miatt feküdt néhány napra kórházba, de kiderült, az ok sokkal komolyabb volt. "A műtét után az orvosom azt mondta, még időben voltunk. Ekkor döbbentem rá, mekkora szerencsém van."


Briatore a 25 éves Alonso születésnapján. Reméljük, neki is jut még legalább ennyi

Briatore a súlyos kór ellenére sem hagyott ki versenyhétvégét, a beavatkozás után egy héttel már Hockenheimben irányította csapatát. A Renault-nál szerződése az idény végén lejár, eddig nem hosszabbította meg, bár a franciák és egyik pilótája, Giancarlo Fisichella is marasztalja.

Változtani akar az életmódján

A Forma-1 playboyának tartott Flavio Briatore a betegség hatására megfogadta, változtatni fog az életén: "Halhatatlannak gondoltam magam, de a kezelés rádöbbentett, hogy az életem mennyin múlik. Jobban kell figyelnem azokra, akik szeretnek, és szükségük lehet rám, illetve a saját életemre is".