Lewis Hamilton lenullázta a tizenötmilliós gokartot

2007.06.22. 11:05
Összetörte korábbi, a hét elején 42100 fontért elárverezett gokartját Lewis Hamilton. Az új tulajdonos csütörtökön kapta meg a 15,5 millió forintot érő gépet, de a McLaren-Mercedes pilótája még ment vele néhány kört.

Negyvenkétezer fontos, vagyis 15,5 millió forintot érő gokartot tört össze Lewis Hamilton csütörtökön egy londoni PR-eseményen.

A négykerekűvel korábban versenyzett, majd a járművet a hét elején a McLaren-Mercedes-főszponzor Vodafone árvereztette el jótékony célra az eBayen.

Az északír vevő, aki a nevét nem árulta el, a fenti összegért vette meg a McLaren-színekre fényezett gépet, és a műsor után kaphatta meg.

Hamilton a kordonokból épített pályán mutatta be, mit tud a kart, ám az egyik kanyart kicsit elvétette.

"Hoppá, ez közel volt. Ott hátul el is hajlott kicsit" - mondta az F1-vb-t vezető pilóta a ferde hátsó tengelyre utalva.

Effajta hibával természetesen tovább nem használható, így vagy múzeumba kerül örökre vagy még többet kell rá költenie az új tulajnak.

A vevő végképp nem csinált jó üzletet, ha figyelembe vesszük, hogy ennyi pénzért vehetett volna egy M3-as BMW-t vagy egy Porsche Boxstert.