A lényeg, hogy ne essünk pánikba

2008.03.17. 12:17
Bukott a Ferrari az Ausztrál Nagydíjon: mindkét kocsija kiesett, világbajnok pilótája, Kimi Raikkönen azonnal kilenc pont hátrányba került legnagyobb riválisával szemben. A csapatfõnök szerint nem pánikolnak, az elnök állítja, jól jöhet csapata melbourne-i bukása.

Kiesett mindkét Ferrari a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, a világbajnok csapat a lehetséges 18-ból egy pontot szerzett. Favoritjuk, a címvédõ Kimi Raikkönen máris kilenc egységgel le van maradva riválisa, Lewis Hamilton mögött.

"Sajnos szörnyû napokon vagyunk túl, semmi nem alakult úgy, ahogy terveztük" - ismerte el Stefano Domenicali csapatfõnök.

A bajok szombaton kezdõdtek, amikor Raikkönen benzinnyomáshiba miatt csak a 15. helyet tudta megszerezni az idõmérõn. Vasárnap a futam rajtjánál folytatódtak a gondok: Felipe Massa az elsõ kanyarban összetörte autóját, majd motorhibával kiállt, a finn kétszer kicsúszott, aztán szintén feladta, ugyanazzal az okkal.

A Ferrari-szerelõk arcán minden ott van

"A legaggasztóbb a motorprobléma, pedig a teszteken minden rendben volt - panaszkodott Domenicali, de kiemelte, nem szabad túlaggódniuk a helyzetet. - Két éve is dupla semmivel kezdtünk, ám utána behoztuk a hátrányunk. Nem voltunk zsenik eddig, nem lettünk hülyék ettõl sem. Meg kell vizsgálnunk, mi történt, a lényeg, hogy ne essünk pánikba."

Raikkönen sem tépelõdött sokat a kudarc után, inkább annak örült, hogy bár célba sem ért, egy pontot kapott Rubens Barrichello kizárása miatt.

Nézze meg képeinket!

"Az autó remek volt, amikor egyedül tudtam körözni, de a futam nem sikerült jól. Nem a legtökéletesebb a szezonkezdet, ám hátra van még sok verseny, és egy bónuszpontot azért szereztünk. A következõ hétvégén megpróbálunk javítani" - nyilatkozta a brit ITV-nek.

A Ferrari-elnök kritikusabban beszélt, hiszen az idény elõtt a legtöbben a Ferrarit és Raikkönent tartották a legesélyesebbnek.

"Leckét kaptunk, alázatosabbnak kell lennünk. Ez mindenkinek a javára válik. Malajziában az igazi Ferrarit szeretném látni" - közölte a Ferrari-istálló Luca Di Montezemolót idézve.