Gyerekkori álmuk vált valóra végre

2008.03.16. 17:22
Gyerekként megfogadták, vasárnap megcsinálták: Hamilton és Rosberg az Ausztrál GP-n együtt ünnepeltek a Forma-1-es dobogón.

Karrierje legjobb győzelmének tartja vasárnapi, ausztráliai diadalát Lewis Hamilton. A McLaren-Mercedes pilótája kvázi végig vezetett, igen eseménydús futam végén intették le elsőnek. Ő persze mindenből kimaradt, és simán nyert.

"Ez a győzelem jobb, mint eddig bármelyik, mert úgy érzem, fejlődtem. A második idényembe lépve újabb célokat tűztem magam elé" - idézte Hamiltont az autosport.com.

Az angol valószínűleg megfelelt saját követelményeinek, ezért volt különösen boldog.

Tizennyolc F-1-futamából ötödször végzett az élen, de tökéleteset azért nem alkotott.

Hamilton és a többiek. Galéria

"Nem mondanám, hogy hibátlanul nyertem, még sok területen van javítanivalóm. De a gumik használatában, a ritmus tartásában feljebb léptem, magabiztosabb lettem. A legjobb győzelmem ez eddig."

Különösen emlékezetessé mégis azt teszi, hogy legközelebbi Forma-1-beli barátjával, Nico Rosberggel ünnepelhetett. A német-finn williamses először állhatott dobogóra, harmadik lett. Ők ketten Hamiltonnal tíz éve ismerik egymást, gokartban voltak csapattársak, az F1-et fej-fej mellett érték el.

"Gyerekkori álmunk volt Nicóval, hogy egy napon együtt győzzünk a Forma-1-ben" - árulta el Hamilton, aki az eredményhirdetés előtt ölelkezve ugrált Rosberggel.