Elégedetlen a leggyorsabb Raikkönen

2008.03.14. 16:21
Megnyerte az első tréninget a legjobb pénteki idővel Kimi Raikkönen az Ausztrál Nagydíjon, de egész napi formája miatt egyáltalán nem boldog. Állítja, a második edzésen szenvedett, és nem tudja, miért.

Bár a leggyorsabb volt az Ausztrál Nagydíj szabadedzésein Kimi Raikkönen, mégsem elégedett. Az első tréninget a nap legjobb idejével megnyerte, a másodikon hatodik lett, és utóbbi eredmény aggasztja.

"Nem vagyok boldog az edzésen történtekkel. Reggel jól beállítottuk a kocsit, ám délután szenvedtünk, ez látszott a körideinken - idézte a ferrarist az autosport.com. - Át kell néznünk az adatokat, hogy javíthassunk a gépen. Ha eltalálunk mindent, versenyképesek vagyunk, ez biztos."

Az összesített időket nézve Lewis Hamilton nagyjából egy tizedmásodperccel elmaradt Raikkönentől, ám előbb közvetlenül mögötte, másodikként végzett, majd később az élen.

Melbourne-ben pénteken - galéria

Optimistán nyilatkozott az angol: "Egyre jobb lett az autó, és a javuló pálya előnyeit is kihasználtuk. Legnagyobb riválisunk erősnek tűnik, egyelőre korai lenne arról beszélni, hol állunk egymáshoz képest. Összességében jól kezdtünk".

A szombati időmérő előtti harmadik szabadedzésen a finn még tökéletesítheti autóját, hogy a magyar idő szerint hajnali négykor kezdődő kvalifikáción bizonyíthasson.