A legfiatalabb tesztelő F1-es helyet vesz

2008.11.26. 10:38
Sebastian Buemi húszévesen vásárolja be magát a Toro Rosso (STR) istállóhoz, ő a legfiatalabb, aki Forma-1-es autót tesztelhetett, még 2004 nyarán. 16 éves sem volt.

A legfiatalabb Forma-1-es tesztelő, Sebastien Buemi vásárolja be magát a Scuderia Toro Rosso (STR) istállóhoz, értesült az autosport.com.

A jelenleg 20 éves pilóta már 15 esztendősen F1-autót vezetett, az elmúlt két évben a GP2-ben, előtte különböző kisebb együléses kategóriákban indult.

Idén az anyaistálló Red Bull Racing hivatalos tartalékversenyzője volt, most az STR-nél a távozó Sebastian Vettel helyét veszi át.

000T TRPar2274174

A svájci Buemi 13 éve hazája első tehetsége a Forma-1-ben, a legutóbbi Jean-Denis Deletraz volt 1994-95-ben, de ő csak három GP-re tudott bekerülni.

A Toro Rosso Buemit a múlt héten Takuma Szatóval együtt próbálta ki Barcelonában, de a japán volt a gyorsabb. A teszt összevetésnek indult, ám az istálló másik idei pilótája, Sebastien Bourdais elárulta, szó sincs erről, akinek van elég pénze, megveheti magának a helyet. Buemi szerződtetése még nem hivatalos, a svájci és az angol sajtó, illetve menedzsere állítja, legkésőbb karácsonyig bejelentik.