Barrichello: Nem a diffúzor miatt nyerünk

2009.04.01. 23:30
A Brawn-pilóta szerint autójának vitatott alkatrésze a rajtbalesetnél összetört, ha Malajziában betiltják, nem tragédia. Bízik benne, hogy meghagyják, és tovább fejlődhetnek, ahogy csapattársa jósolja. Főnökük óvatos.

Újra feljelentés veszélyeztetheti a Brawn GP-t , de az istálló brazil pilótája, Rubens Barrichello állítja: ha esetleg betiltják kocsijuk sokat vitatott fenéklemezét , akkor is nyerők maradnak.

”Komolyan mondom, eltört a diffúzorom, amikor a McLaren belém jött hátulról Ausztráliában. Mégis gyors voltam, vagyis a sebesség nem csak abból adódik, hanem a teljes kidolgozásból” – mondta a versenyző istállója Maláj GP-beharangozójában.

Az idénynyitó előtt a Brawnt, a Toyotát és a Williamset megtámadta néhány rivális , de a kérdéses alkatrészt Melbourne-ben kifogástalannak ítélték az ellenőrök. Malajziában más ellenőrök lesznek, akik másképp dönthetnek.

”Az emberek azt mondanak, amit akarnak, de remélem, az FIA ugyanúgy alkalmazza az előírásokat, mint korábban, vagyis hogy minden rendben” – bizakodik Barrichello, bár istállójának magasabb fórumon is bizonyítania kell majd igazát .

Leginkább a Ferrari , a Renault, a Red Bull és a BMW támadta őket, utóbbi kettő a futamon is a sarkukban maradt .

”Sok ellenfelünk van, leginkább a BMW és a Red Bull. A biztonsági kocsi miatt befoghattak volna minket, nem lazíthatunk” – nyilatkozta Ross Brawn csapatfőnök.

brawn

Barrichello szerint a BGP001-es annyira jó, hogy világbajnokságra képes. ”Az autó nagyszerű, bajnokságot lehet vele nyerni, de mivel keveset tesztelhettünk, apró balesetek történhetnek. Még nem mondhatjuk, hogy egyértelmű vb-esélyesek vagyunk. Malajzia szorosabb lesz, visszajön a Ferrari, a McLaren mindig jó volt itt, a Red Bull meglepett, mind ott lesznek.”

Az első nagydíjon Barrichello második lett, társa, Jenson Button győzött. Szerinte is folytathatják sikereiket: ”Már várom, hogy újra volánhoz ülhessek, és még különlegesebbet érjek el. Még nem vagyunk tökéletesek, Melbourne-ből sem hoztuk ki a maximumot. Nyertem, de a második tankolásnál 6 másodpercet elveszítettem, vagyis vannak gyenge pontjaink. Keveset teszteltünk, van hová fejlődnünk.”

Button nem tudja, kitől kell tartania, de abban biztos, hogy kell. ”Az ellenfelek elkezdik ledolgozni a hátrányukat, de azt nem tudom pontosan, kik lesznek ott gyorsak, mert annyira különbözik a pálya az előzőtől. Mi versenyképesek leszünk.”

A Maláj GP ugyanúgy esti verseny lesz, mint az ausztrál , magyar idő szerint vasárnap délelőtt 11 órakor rajtol, de az edzések – szokás szerint – már pénteken elkezdődnek.