Schumacher büntetését nem fellebbezik

2010.05.18. 18:34 Módosítva: 2010.05.18. 18:34
Marad a német monacói 12. helye, mert a Nemzetközi Autós Szövetség felülvizsgálja a kérdéses szabályt.

Mégsem tiltakozik Michael Schumacher monacói büntetése ellen a Mercedes: az istálló kedden közölte, nem fellebbezi meg a 20 másodperces visszasorolást.

A pilóta vasárnap a nagydíj utolsó kanyarjában a versenybírák szerint tiltás alatt előzte meg Fernando Alonsót.

A csapat azonnal jelezte, megtámadja a döntést, keddig kellett volna formálisan benyújtania dokumentumait a FIA-nak, de helyette bejelentette, eláll ettől.

Az ok, hogy konzultált a szervezettel, aminek vezetői elismerték a szabály kétértelműségét, és hajlandóak a következő tanácskozáson tárgyalni arról.

Idén a Forma-1-ben a biztonsági autós szakaszok után a kocsi pályaelhagyásának helye és a rajtvonal között lehet versenyezni, kivétel az utolsó körben.

Monacóban viszont ilyen helyzetben a versenyigazgatóság zöld zászlós szabad utat adott a pilótáknak a befutóig, Schumacher előzött, majd utólag megbüntették, mert a szabálykönyvben az áll: "ha a futam úgy fejeződik be, hogy a biztonsági kocsi a boxba áll az utolsó körben, a gépek változatlan sorrendben futnak be".

Fernando Alonso a Mercedes visszakozásával biztosan megtarthatja hatodik helyét, Schumacher így tizenkettedikként végzett.