Rosberg a 111.-en először 1., nem érti, hogy

2012.04.14. 13:27

"Furcsa volt. Ott álltam egyedül, mindenki más még a pályán. Néztem a szektoridőket, de már nem tehettem semmit. Drukkoltam, hogy elég legyen, aztán lassacskán kiderült, hogy összejön. Fantasztikus" - mondta Nico Rosberg, miután 111. időmérőjén életében először megszerezte az első rajthelyet, szombaton, a Kínai GP-n.

Akkora időt ment, hogy fél másodpercre tudta csak megközelíteni a második Lewis Hamilton is, azzal pedig, hogy csak egy gyors kört futott, megspórolt egy szett gumit a versenyre.

"Lewiszal 2000-ben arról dumáltunk, milyen lesz majd, ha egy nap mi ketten indulunk az első sorból a Forma-1-ben, és most itt vagyunk. Nem rossz" - emlékezett Rosberg a Forma-3-as időkre, amikor az angollal csapattársak voltak.

Eredménye őt magát is meglepte: "Ez volt a tökéletes kör, még nekem is furcsa. Nem tudom, hogy a pálya gyorsult-e vagy mi történt".

Hamilton öthelyes büntetése miatt a Mercedes 57 év után sajátította ki az első sort, 1955-ben, az Olasz GP-n, Monzában három kocsijuk indult az élről Juan-Manuel Fangio vezetésével, most Michael Schumacher van Rosberg mellett.

"Fenomenális idő Nicótól, ilyen nagy különbséget látni nagy meglepetés. Gratulálok neki, örülök a sikerének meg az első igazi ezüst nyilas első sornak" - dicsért Schumacher, aki 2010-es visszatérése óta először rajtolhat ilyen jó helyről.

Hamilton ugyancsak gratulált és emlékezett: "Nagy gratula Nicónak, fantasztikus, ráadásul stílusosan csinálta. Büszke vagyok rá, együtt nőttünk fel és az F1-ről álmodtunk, hogy egyszer majd együtt leszünk az első sorban. Nekem persze van egy büntetésem, de attól még jó ez a nap".