Hülkenberg: A fiatalok itt mindig sokra viszik

2012.10.31. 11:32

Véglegesítette a Sauber 2013-ra Nico Hülkenberget, a tehetség a Force Indiától szerződik át. Csapatváltása már konkrétnak tűnt hetek óta, szerda délelőtt jelentették be hivatalosan.

"Alig várom, hogy a Sauberrel dolgozzak, jó helyen van a csapat, nagyon versenyképes. Ráadásul olyan istálló, ahol a fiatalok rendszeresen kiválóan teljesítettek. Átvenném ezt a stafétát. A Sauber nagyon pozitív fejlesztési fázisban van, biztos vagyok benne, hogy együtt sokat elérhetünk" - közölte a pilóta első sauberes szavait a Sauber.

Hülkenberg 2010-ben a Williamsszel került a Forma-1-be, a Brazil GP-n megszerezte élete első pole pozícióját. A szezon végén mégis menesztették, 2011-ben a Force India tesztpilótája volt, majd idén azzal tért vissza versenyzőként. "Köszönöm a Force Indiának, hogy visszahoztak a Forma-1-be" - búcsúzott a német, aki jelenleg 49 pontjával 12. a világbajnokságban.

A Sauber olyan tehetségeket nevelt az utóbbi tíz évben, mint Kimi Raikkönen, Robert Kubica vagy Felipe Massa, de itt kezdett Sebastian Vettel is. Sőt, bő húsz éve Michael Schumacher szintén, bár ő nem az F1-ben, hanem még a sportautós istállónál.

Idén Sergio Perez volt a sztárjuk, akit el is vitt a McLaren, a 25 éves Hülkenberg őt váltja. Csapattársa egyelőre nem ismert, lehet a most is itt versenyző Kamui Kobajasi vagy tesztelőjük, Esteban Gutierrez.

Azt sem tudni még, ki lesz Hülkenberg utódja a Force Indiánál. Jelölt az idén kimaradt Jaime Alguersuari, de korábbi pilótájuk, Adrian Sutil is, aki szintén egy év kihagyás után térne vissza. Paul di Resta helye biztos náluk, a másik pozíciójuk az F1 utolsó értékes ülése lehet jövőre.