Bemutatta a Lotus Raikkönenék új autóját

2013.01.28. 20:20

Leleplezték az első idei Forma-1-es autót hétfő este Enstone-ban, a Lotus angliai központjában. Az E21-es modellről a két pilóta, Kimi Raikkönen és Romain Grosjean rántotta le a fehér selyemtakarót, az adást az interneten közvetítette az istálló.

A gép formára szinte teljesen olyan, mint a tavalyi volt, még az idén már nem kötelező kacsaorra is megmaradt. James Allison technikai főnök elmondta, azért, mert az átalakítás, a kozmetikai panel beépítése, ami kiegyenlítené az orrban található szintkülönbséget, tömegnövekedéssel járt volna, és ezt nem akarták.

   e 21

Az újdonságok a kasztni alatt húzódnak, leginkább a tavaly rengeteget módosított kipufogórendszer és a különleges DRS, vagyis az állítható szárny speciális kialakítású megoldása jelent változást, csakhogy ezekből szinte semmit nem látni - főleg, hogy Allison elárulta, a bemutatott modellen még rajta sem volt.

Ami feltűnő, hogy sokkal több a piros szín a kocsin, mint az előző szezonban, ami persze csupán formaság, de a gép megjelenését meghatározza. (Nem lett tőle szebb.)

   e21 1

"Idén második éve vagyok a csapattal, jobban ismerek itt már mindenkit, és nagyon elégedett vagyok velük. Reméljük, ez az összeszokottság számítani fog idén. Jól érzem magam, eszem ágában sem volt máshová igazolni. Bízunk benne, hogy a kocsi az élmezőnybe fog tartozni. Optimisták vagyunk, hogy többet érhetünk el, mint tavaly, de nem lesz könnyű. Mindenhol fejlődni akarunk, de főleg az időmérőkön gyorsulni, mert jó rajthellyel sokkal könnyebb lenne a futamon eredményt elérni" - mondott pár szót az alkalomhoz illően Raikkönen.

A finn tavaly harmadik lett a pontversenyben, hétszer állt dobogón, egyszer nyert is, a cél, hogy ezt túlteljesítsék a csapattal. Sok lehetőség nincs, másodiknak vagy elsőnek kellene lenniük a világbajnokságban.