Kontrollálni Kimit? Álmomban sem

2013.01.08. 15:41

Visszatért, futamot nyert, harmadik lett a világbajnokságban tavaly Kimi Raikkönen. Rengetegen kételkedtek benne, most meg már dicsérik - mesélte a Gazzetta dello Sportnak Gerard Lopez, a finn főnöke, a Lotus istálló tulajdonosa.

"Mindenki, aki arról győzködött, hogy Kimi motiválatlan, most odajön, és arról beszél, Kimi még mindig szuperjó. Vicces. Tudtam, hogy így lesz. Raikkönen kemény munkával párosította a tehetségét, ennek a gyümölcse a siker."

Az exbajnok többször elmondta a szezon közben, úgy érzi, hazatalált a Lotusnál, nem terhelik kötelező PR-munkával és sajtófeladatokkal.

"Nem csak a szabadságról van szó, Raikkönen úgy érzi, a Lotus a legfontosabbra használja, miközben minden mást szabadon tehet. Megtalálta az egyensúlyt" - nyilatkozta Lopez.

   kimihelmet11

Korábban a csapatfőnök Eric Boullier elmondta, elsőre megpróbálta komolyabban irányítani Raikkönent, de azonnal észrevette, kudarcra van ítélve, és gyorsan változtatott a stílusán.

"Kontroll alá vonni? Álmomban sem. Hétről hétre leülök vele beszélni, jól érzi magát, lelkes és fel van töltődve. Pilótákra van szükségem, nem robotokra" - adta meg a receptet Raikkönenhez Lopez.

Versenyzője az Abu-Dzabi GP-n győzött, ez volt a Lotus név első győzelme 25 éve, Ayrton Senna óta.