Még vadabb a Lotus-Hülkenberg-Ferrari-szál

2013.11.13. 16:49

Kedden kiderült, Nico Hülkenberg visszamondta a lehetőséget, hogy az utolsó két futamon a Sauber helyett a Lotusszal indulhasson, egyrészt keressen idén egy kis pénzt, hiszen a Saubertől nem kapott, illetve jó eredményt érhessen el, és bevigye a Lotust a vb 3. helyére, a Ferrari elé. Kiderült, a német pedig már a Lotus enstone-i bázisán is járt, sőt, az üléspróbán is túlestek. Aztán mégis nemet mondott a lehetőségre.

Az olasz sajtó már tudni véli az okot: a Ferrari - ami a Sauber motorszállítója - fizetett Hülkenbergnek, hogy ne üljön át a Lotusba, így ne vihesse azt az olaszok elé a konstruktőr-vb-n. A 3. helyért több pénz jár, mint a negyedikért, így a Ferrarinak nem kicsit érdeke, hogy a 26 pont hátrányból támadó Lotus ne szerepeljen jól.

Mindez persze csak értesülés, az viszont biztosnak tűnik, hogy Hülkenberg helyett a Lotusnak meg kell elégednie Heikki Kovalainennel. Az Autosport is úgy tudja, finn vált finnt, Raikkönen helyét a két záróversenyre a Caterham tartalékpilótája veszi át. A megállapodást, ha minden igaz, csütörtökön fogják bejelenteni.

Kovalainen hosszú idő után idén maradt ki a Forma-1-ből, amikor a caterhames tesztpilótaságnál nem talált jobb lehetőséget. Néhány szabadedzésen azért vezetett idén, így formában van, és tapasztaltabb, mint bárki, akit hirtelen be lehetne ültetni a kocsiba.

A Lotus tartalékja, Davide Valsecchi még sosem indult F1-es futamon.