Kezdik sürgetni Raikkönent

2014.11.06. 10:27

13. lett vasárnap, Amerikában Kimi Raikkönen, miközben a másik Ferrarival Fernando Alonso hatodik. A bajnokságban Alonso 149 ponttal hatodik, Raikkönen 47 ponttal 12. Jövőre a spanyol távozik az olaszoktól - 99 százalék, hogy a McLarenhez -, a helyére Sebastian Vettel érkezik. Ennél mindenképpen több kell a finntől a német ellen is, jövőre, és ezt már kezdik érezni a Ferrarinál is. És kezdik éreztetni Raikkönennel is.

"Pozitív nyomás van rajta, fontos, hogy az elvárások mindig pozitívak legyenek. Fontos, hogy ne reagáljuk túl a helyzetet. Tudjuk, hogy feladatunk van vele és az autóval is, ami túlzottan alulkormányzott, és tudjuk, hogy ez a helyzet végigkísérte az egész szezonját. Mi egy csapat vagyunk, ő a pilótánk, vagyis dolgoznunk kell ezen" - mondta a szituációról Matteo Mattiacci csapatfőnök a Gazzetta dello Sportnak. (Persze csak építő kritikának szánta.)

Raikkönent is frusztrálja a helyzet, ami nem hogy javulna, rosszabbodni látszik. És még rosszabb, hogy nem tudják, mi a probléma.

"Nyilvánvaló, hogy nem tudjuk könnyen megtalálni, min kellene változtatnunk. Folyamatosan próbálkozunk, de mindig ugyanaz a problémánk, nagyjából. A gumival van a baj vagy több tényező hatása ez? Pár futam egy kicsivel jobb volt, de többé kevésbé mindenhol előjöttek ugyanazok a nehézségek. Frusztráló, de ez van, ebből kell kihoznunk a maximumot" - nyilatkozta Raikkönen.

Mindezek ellenére Raikkönen helye sziklaszilárdnak tűnik a Ferrarinál, jövőre tiszta lappal indulhat. Szerződése egy év múlva jár le, annyit mondott, a Ferrariból fog visszavonulni, de hogy mikor, azt még ő sem tudja. Mindenesetre, ha egy év múlva ugyanitt tartana, kimondható: a következő lesz az utolsó szezonja.