A 2015-ös Ferrarit Räikkönenre tervezték

2015.04.27. 12:34

A Ferrari-csapatfőnök Maurizio Arrivabene szerint az idény előtt ő kérte a vezető dizájnerektől azt, hogy a 2015-ös idényre szánt autót Kimi Räikkönen stílusának megfelelően alakítsák ki. 

Az Autosport cikke szerint a beszélgetés még december közepén zajlott le a vezető dizájner Simone Restával és Rory Byrne-nal.

"Az autóról készült képet nézegettük, és azt kérdeztem, hogy nem lehetne-e megoldani, hogy az autó eleje legyen nehezebb, mert Kimi így szereti, és ez többé-kevésbé Vettelre is igaz. Hat hónapot kértek erre, mire én megkérdeztem, hogy nem lehetne-e esetleg három hónap alatt megvalósítani ezt? Erre úgy válaszoltak, hogy megoldható, de akkor éjjel-nappal kell dolgozniuk, úgyhogy megígértem, hogy én is velük dolgozok majd" - idézte fel a lapnak Arrivabene a történteket.

A finn pilóta 2013 októbere óta először állt dobogóra a Forma-1-ben, Bahreinben a második helyen végzett, és előzte a csapattárs Sebastian Vettelt. Azt ígérte, hogy a java még csak most jön.  

Räikkönen szerződéshosszabbíta viszont továbbra is téma, az év végén kifut, nemrég erről is nyilatkozott a csapatfőnök. "Elégedett vagyok Kimivel. Hivatalosan is kijelenthetjük, hogy visszatért, megmutatta, micsoda versenyállat is ő. Aki akkor a legjobb, ha bajban van".