A Ferrari-feltámadás még zsírosabb Merci-szerződést érhet Hamiltonnak

2015.04.20. 16:47

A Ferrari egyre jobban közelít a Mercedeshez a Forma-1-ben, Lewis Hamilton ugyan még négy futamból hármat megnyert, de Nico Rosberget már vasárnap is megverte az egyik Ferrari, Kimi Raikkönené.

Egyértelmű, hogy a német nem tudja tartani a lépést angol csapattársával, valójában már a Ferrarikkal is nehezen, így egyre égetőbbé válik, hogy Hamilton meghosszabbítsa évvégén lejáró szerződését az istállóval.

Az új megállapodás már hetek óta készen áll, de még mindig nem írták alá, mert a kis különbségeket nehezen tudják kisimítani. Már nem is a Merci és Hamilton, hanem az ügyvédeik között megy az egyezkedés.

Az anyagiakról annyit lehet tudni, hogy Hamilton 20 millió euró helyett 30-at keresne évente, 2016-tól. 

Toto Wolff csapatvezető eddig sem tagadta, hogy Hamilton megtartása prioritás, ám most ez még inkább felértékelődni látszik.

"Természetesen Lewis számít ebben a kerdésben, kivételes tehetségű srác. Mindkét félnek nyerő helyzetben kell lennie, és jelenleg ez egy nyerő helyzet. Nagyon gyors pilótánk van egy nagyon gyors kocsiban. A Ferrari keményen jön, vagyis az a kedvező, ha megtartjuk Hamiltont" - idézte az Autosport.com a Bahreinben nyilatkozó Wolffot.

Az aláírás pillanatáig a feltételeken elméletileg lehet módosítani, az biztos, hogy Hamilton alkupozíciója idén futamról futamra erősödött.