F1: úgy tűnik, nem jön az Audi, az RBR aggódhat

2015.05.19. 10:56

A volt Ferrari-főnök dobta be először, hogy a Renault-val szenvedő Red Bull Racing az Audihoz menekülne motorért, és ha ez nem jön össze, tényleg kiszállhat a Forma-1-ből. Az RBR-tanácsadó Helmut Marko később ezt megerősítette, úgy tudni, a felek tárgyalnak, hogy a német megakonszern, a VW valamelyik márkájával beszálljon az F1-be.

Most viszont úgy tűnik, a megbeszélések nem állnak jól: az Audi-vezérigazgató a Handelsblatt napilapnak negatívan nyilatkozott az F1-es lehetőségeikről. "Az F1 oldja meg a saját gondjait" - idézte Rupert Stadlert az újság.

Az audis lehetőség azután merült fel, hogy múlt hónapban hirtelen lemondott a VW F1-et ellenző elnöke, Ferdinand Piech, majd Stadler azt nyilatkozta, számukra "a Forma-1 lehetőség".

2017-ben változhat meg gyökeresen az F1, de a motorok elméletileg nagyjából maradnak a mostani felépítésnél, ami a Renault-nak nem fekszik. 2016 végéig mindenesetre szerződés köti össze a Red Bull Racinget és a Renault-t, addig együtt kell folytatniuk.

Az RBR problémája az, hogy a rivális, gyári csapatot is indító Ferrari és Mercedes nem fog nekik motort adni, a franciákkal ugye versenyképtelenek, a mindenkinél jobban kínlódó, a sorozatba csak idén visszatért Honda motorrendszere pedig még teljesen erőtlen. Kérdés persze, milyen lesz másfél év múlva.