A 17 éves drasztikus megoldása a túlbonyolított F1-re

2015.06.29. 10:19

Memrég Carlos Sainz Jr. beszélt újoncként az F1 mentális túlterheléséről, vagyis hogy mindenre kell figyelnie a kormánynál, csak a vezetésre nem. Fernando Alonso rutinrókaként panaszkodott hasonlóra, most Sainz 17 éves csapattársa, Max Verstappen is ugyanezt mondja.

A tinédzser a Formula1.com-on osztotta meg a tapasztalatait egy érdekes kettős interjúban, ahol Bernie Ecclestone volt a beszélgetőpartnere.

"Még nekünk, fiataloknak is túl sok a technikai dolog. Manapság 20 százalékban figyelek a versenyzésre, a maradék 80-ban a technikai hátteret ellenőrzöm. Tudod, hogy próbálok menekülni előle - kérdezte Bernie-t a 68 évvel fiatalabb Verstappen. - Megmondom a mérnökeimnek, hogy ne terheljenek engem túl információkkal. Túlontúl sok infót kapunk. Néha egyszerűen lekapcsolom a műszerfalat, és a puszta megérzéseimre támaszkodok. Nem ez teszi a nagy versenyzőket?"

"Szuper!" - vágta rá Ecclestone, aki megígérte, 2017-re megoldják ezt a problémáját.

A gond a többi pilótát is érinti, Hamilton, Rosberg, Alonso is szólt már vissza a boxnak, hogy ne árasszák el őt felesleges információkkal, nem beszélve ugye Raikkönenről.