Verstappen oda lép, ahol a legjobban fáj Alonsónak

2015.10.01. 10:36 Módosítva: 2015.10.01. 10:36

Fernando Alonso kiborult a Japán Nagydíjon, futam közben, a rádión szidta a Honda-motorját, ezért később csapatfőnöke, Ron Dennis rá is szólt.

Három napnál is több telt el már el, amikor Max Verstappen 18. születésnapjával a középpontba került, valószínűleg emiatt kereste meg a Motorsport.com is. Nagykorú lett, így végre letehette a közúti jogosítványt, de emellett nem hagyta ki az alkalmat, hogy megemlítse, a hétvégén milyen sikerélmény érte.

"Nagyon élveztem Fernando ellen versenyezni, ő ugye világbajnok, és láttam, hogy mindig nagyon készül az utolsó kanyarra, hogy jól jöjjön ki belőle. Nagyon nehéz volt megelőznöm, de egyszer kissé elszúrta a sikánt, én meg jól gyorsítottam ki belőle. Az első kanyarban aztán be is kellett férnem elé, de összejött" - mondta a holland.

Suzuka - Max Verstappen overtakes Fernando Alonso

Ahogy idén már többször, újra remekül feljött, 17.-ként startolt, 9. lett, nagyot ment. Különösen örül ennek, mert Szuzuka nehéz, de ahhoz, hogy igazán élvezetes versenye legyen, mi is kellett?

"Szuzuka nagy kihívás, mert a pálya meglehetősen keskeny, ezért még különlegesebb, ha le tudsz előzni valakit. Nagyon jól éreztem magam, csak a futam eleje volt kicsit frusztráló, amikor beragadtam Nasr mögé, vele nehéz dolgom volt. A kerékcserék alatt aztán sikerült, utána Kvjat és Fernando mögé ragadtam be, de nyomtam neki, és miután

Fernandót is lehagytam,

elég jó versenyem volt."