Verstappent nem izgatja, hogy vinné a Ferrari

2015.12.16. 10:44

Nyáron jött elő a pletyka, hogy Max Verstappent vinné a Ferrari Kimi Raikkönen helyére, de a Red Bull-szerződésből egyelőre nem tudták kimozdítani, ezért megtartották a finnt. A történetet sokan megírták, senki meg nem erősítette, de most újra felmerült, hogy a holland az olaszokhoz tarthat.

"Lazán kezelem, persze nagyon pozitív, ha az emberek így beszélnek rólad. Jó hallani, de jól érzem magam ott, ahol vagyok. Sokat kell még tanulnom, és ahhoz ez a tökéletes hely" - mondta erről Verstappen az Autosportnak.

Nyáron a Ferrarihoz Valtteri Bottas is közel került, ám valószínűleg azért nem vállalta a váltást, mert nem tudták neki garantálni, hogy egy év múlva is biztos lesz a helye. Sebastian Vettel három évre be van betonozva, főleg az idei remek indulása után.

Verstappennek a Scuderia Toro Rosso egyelőre megfelelő tanulóhely, 18 évesen sokkal többet nem kívánhat, és ezzel ő is egyetért.

"Nem vagyunk gyengék a Red Bullhoz képest, persze nem a vb-ért megyünk. Ki tudja, pár év múlva felugorhatok egy topcsapathoz, de most még élvezem itt, hogy a top 10-be kerülhetek, és elérhetem az időmérő utolsó harmadát. Jó kis csata ez, nem baj, ha még egy évig ez lesz a célom. Természetesen van más karrierút is, mint Lewis (Hamilton), aki topcsapatban kezdett, és topcsapatban maradt egész karrierjén keresztül. De különösen az én koromban, amikor még alig van tapasztalatod alsóbb kategóriás autókból, ez a megfelelő út."

Verstappen mindössze egy évet vezetett az F1-előtt együléses sorozatban, minimális tapasztalattal került a legjobbak közé. Nagyszerűen helytállt első évében, ő előzött legtöbbet, övé lett az év előzése is, és a dobogóhoz is közel került, kétszer negyedik helyen futott be. Bizonyította, hogy hatalmas tehetség, és hogy egyáltalán nem volt korai 17 évesen a mély vízbe dobni.