Hamilton nagyon simán megnyerte a Német Nagydíjat

2016.07.31. 15:40
A Mercedes-pilóta kihasználta csapattársa hibáját, és az elejétől az élen autózott.

A Német Nagydíjon hiába indulhatott az élről hazai közönség előtt versenyző Nico Rosberg, nagyon elrontotta a rajtot: beragadt és gyorsan elment mellette Verstappen és Ricciardo is, miközben Hamilton simán az élre állt.

A következő körökben Rosberg keményen támadta Ricciardót, mindent megpróbált, de nem tudta megelőzni, úgyhogy maradt a negyedik helyen. Hamilton az élen közben szépen lassan elkezdte leszakítani Verstappent. 

Az első kerékcserék után is egyre nőtt Hamilton előnye, ám közben Rosberg is egyre közelebb került a harmadik Ricciardóhoz. A sorrend azonban nem változott, mert Hamilton zavartalanul autózott az élen, Rosberg pedig megtorpant.  

A második kerékcserék után viszont már Rosberg és Verstappen csatázott egyet, elsőre úgy tűnt, hogy ebből a Mercedes-pilóta jött ki jobban, mert kiterelte a pályáról fiatal hollandot, aki azt sérelmezte, hogy leszorították. Rögtön vizsgálat is indult a manőver után, kapott is egy ötmásodperces büntetést a második helyre feljött mercis.

A negyvenedik körben helyet cserélték a Red Bullok is: Ricciardo előzte meg Verstappent, és kezdte el üldözni Rosberget. Elég gyorsan elkezdte lefaragni a közel ötmásodperces különbséget, néhány körön belül már ott volt Rosberg nyakán.

Ricciardo egy másodpercen belül volt, amikor a 45. körben inkább kihozta Rosberget a Mercedes, és letöltötte a büntetését. Így Ricciardóé lett a második hely, igaz, a kerékcserék után közel volt hozzá Verstappen, ezért szóltak neki a rádión, hogy nyomja meg, ez sikerült is. 

A végéig már nem változott a sorrend az élmezőnyben: Lewis Hamilton nagyon simán megnyerte a Német Nagydíjat, ezzel már tizenkilenc pontos az előnye. A századik futamát ünneplő Ricciardo lett a második, Verstappen pedig a harmadik, Rosberg az elrontott rajt és a büntetés miatt csak negyedikként futott be. 

A világbajnoki szezon a nyári szünet után, augusztus 28-án a Belga Nagydíjjal folytatódik.