Hamilton is tövig nyomja, lássuk, mi lesz!

2017.01.17. 11:23

Valtteri Bottast hétfőn bemutatták a Mercedesnél, a brackley-i gyárban a lépcsőn beszélt az összegyűlt dolgozókhoz. A szokásos bullshitelés mellett - mindenkinek megköszönte és mindent bele fog adni -, mondott érdekesebb dolgokat is.

Ez lesz a legnagyobb évem az F1-ben. A Williamsszel volt 9 dobogóm, de a győzelem még hiányzik, szóval ez az első küldetésem. Aztán onnan tovább lehet lépni.

Hamilton és Bottas
Hamilton és Bottas

A kérdés persze, hogy mire lesz képes Lewis Hamilton ellen, fel tudja-e venni a háromszoros bajnok tempóját, vagy mögészürkül. Utóbbi legkevésbé sem jut eszébe, ezt biztosra vehetjük.

Lewisszal erős páros leszünk. Respektálom, mint pilótát és embert, rettentően gyors, ezt mindenki tudja, szóval remek viszonyítási pont nekem is. Biztos vagyok benne, hogy közel leszünk egymáshoz, és toljuk egymást előre. De azt sem kétlem, hogy tudunk együtt dolgozni. Elég rutinunk is van már, tövig nyomjuk mindketten, kiderül, mi történik. Ki nem hagynám ezt a lehetőséget, és mindent megteszek, hogy jól sikerüljön. Tuti jó lesz.

Niki Lauda, a Mercedes másodcsapatfőnöke szerint egyébként nem lesz lassabb, mint Rosberg volt.