A Merci és az RBR bemutatta a nevet és a nagy számot az F1-kocsin

2017.05.10. 15:11

A hétvégi Spanyol Nagydíjon lép életbe a Forma-1 egyik új szabálya, az autókon nagyobb, jobban látható rajtszámokat kell feltüntetni, illetve ki kell írni a pilóta nevét. Utóbbinál elegendő a rövidített, hárombetűs változat.

A Mercedes mutatta be elsőként a csapatok közül a megoldását, szerdán a Twitterükre tettek ki pár fotót Hamilton és Bottas autójáról.

A finn világoskék számokat kap, elöl a szokásos helyen, csak nagyobb változatban, illetve a cápauszony végén, ahová felkerül a BOT rövidítés is. Hamiltonnál ugyanez a koncepció, csak feltűnőbb, piros számokkal. Emellett az uszony végére Bottasnál a finn, Hamiltonnál a brit lobogó ikonját festik.

Első blikkre úgy érezzük, hogy elöl nem fog jobban látszódni a szám, túl magasan van a kocsi orrán, ráadásul ott, ahol behajlik az ív, az egyik légkiömlőnél. A cápauszony jobb hely, már ha a helyszínről nézzük a versenyt, mert ez meg csak oldalról látszik, és a tévében a legritkább esetben kerülnek képernyőre oldalnézetből a kocsik. A tribünről viszont ezek a számok és nevek kicsik lesznek majd.

Szerda délután posztolt a Red Bull Racing is, Daniel Ricciardo autója oldalról már meggyőzőbb, ezt tényleg jól lehet majd látni a tribünökről, legalább. És ha már festeniük kellett valamit a cápauszonyukra, kihasználták a helyet, és a bika is kapott farkat, ez eddig nem fért fel a kasztnira.

Kiderül, persze, milyenek lesznek az első tapasztalatok, után lehet módosítani. A lényeg, hogy az új F1-tulaj próbál valamit tenni, hogy meg lehessen különböztetni a csapattársakat.