Alonso már úgy előz, mint a nagyok

2017.05.18. 09:33

Fernando Alonso négy napot vezette eddig az Indycar-autót Indianapolisban, ahol május 28-án elindul az 500 mérföldes versenyen. Az edzéseken a 19., majd a 24., szerdán pedig a 4. időt érte el. Kezd belejönni.

Alonso és indianapolisi mentora, a korábbi Indy 500-győztes, Gil de Ferran
Alonso és indianapolisi mentora, a korábbi Indy 500-győztes, Gil de Ferran

Jó itt, bár még nem érzem magam kényelmesen. Javul a helyzet, az első körök a forgalomban sokat segítettek, ám még sok van hátra. Az első két nap csak alapvető dolgokon változtattam a kocsin, mert még nem éreztem. Már kezdem, és ennek örülök. Van még sok időm, még nem állok készen, de kész leszek az időmérőre és a versenyre

- válaszolta az Autosportnak.

Megvoltak az első előzései is, akadt egy egész látványos is, amikor két kocsi között ment el a szabadedzésen.

Most már talán van annyi tapasztalata is, hogy összevesse az Indycart, illetve az oválon versenyzést a Forma-1-gyel.

Ezeket a kocsikat alapvetően máshogy kell vezetni. Ha egész életedben Európában versenyzel, az F1-ben, akkor ezek a kocsik természetellenesnek tűnnek, mert maguktól kanyarodnak balra. Szóval ez fura. De jól felkészültem a szimulátorban, rengeteg információt kaptam a csapattól az elmúlt két hétben, vagyis nem ért váratlanul ez az érzés.

A negyedik hely szerdán remek eredmény volt, bár a 219 mérföldes átlagú körnél ment már sokkal jobbat is a napokban, 223 mérföldest. A leggyorsabb Ed Carpentertől is elég jelentősen elmaradt, ő majdnem 223-as átlaggal nyerte a napot. A pole pozíciót tavaly 229-es körrel szerezték meg.