Piroska
-10 °C
1 °C

Döntetlen az olaszok ellen

2000.09.03. 23:23
A magyar válogatott teltházas népstadioni meccsen döntetlent ért el az idei Európa Bajnokságon ezüstérmet szerzett olasz együttes ellen. Inzaghi két góljára, Horváth Ferenc kettővel válaszolt.
Rég előzte meg ekkora érdeklődés a magyar labdarugó válogatott fellépését. A Népstadionban minden adva volt egy remek mérkőzéshez. 60 000 néző előtt, igazi futball időben és fantasztikus hangulatban kezdődött a magyar és az olasz csapat küzdelme.

Az olasz csapat erősen kezdett, már a mi térfelünkön letámadtak. Mégis az első komoly helyzet a magyar csapat előtt adódott, Horváth csúsztatott fejesét védte Toldo. Az első tíz perc után kijött a szorításból csapatunk és több veszélyes támadást is vezettek ellenfelük kapuja felé. Húsz perc elteltével nem lehetett megmondani melyik együttes a világ egyik legjobbja és melyik tartozik a középmezőnybe.

Események

12. perc: Sebők indult meg a félpályáról, majd Horváth Ferenchez továbbított, aki a tizenhatos magasságáról fejelt, ám Toldo könnyedén védett.

25. perc: Inzaghi lépett ki a leshatáron, elvezette a labdát Király mellett, s guritott a kapuba. 0-1

28. perc: Lisztes továbbítása után Horváth egyenlít 1-1

35. perc: Totti szerzett labdát, bevezette a 16-oson belűlre, beadása után Inzaghi gólt fejelt. 1-2

42. perc: Totti ugratta ki Del Pierot, aki hatalmas helyzetben az égbe lőtte a labdát.

44. perc: Horváth szerett labdát, elindult a kapu felé, s nagy helyzetben Toldóba rúgta a labdát.

48. perc: Lisztes lőtte el a labdát a kaputól 20 méterre, de a labda nem sokkal a kapu mellé ment.

56. perc:Totti kapott sárga lapot Halmaival szemben elkövetett durvaság miatt. A jelenet kiállítást ért volna.

77. perc: Kapu előtti kavarodás után Horváth Ferenc ismét egyenlített. 2-2

86. perc: Delvecchio gurított a kapuba, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

A 26. percben, Inzaghinak mégis elég volt egy pillanat és a lesre játszó védők között kilépve, a kivetődő Király hasa alatt lőtt a hálóba. Máskor egy magyar csapat ilyenkor elkezd kapkodni, míg most egy gyors góllal feleltünk. A 29. percben, Lisztes parádés labdával ugratta ki Horváth Ferencet, aki élt a lehetőséggel és éles szögből 5 méterről gyönyörű gólt lőtt. Sajnos az olasz válasz sem késett sokat. 35 perce ment már a mérkőzés, amikor Halmai először hagyta magára Tottit, ő pedig elfutott a jobb oldalon, lágy beívelését ismét Inzaghi értékesítette, ezúttal fejjel. Az első félidő kifejezetten jó játékot, egy harcos magyar csapatot, de sajnos olasz vezetést hozott.

A második félidő kissé álmosabban kezdődött, majd Del Piero hagyta ki a kihagyhatatlant. A tizenegyes pontról, amikor már csak Király volt vele szemben az égbe lőtte a labdát. A mieink ettől annyira felébredtek, hogy egy percen belül két helyzetet teremtettek a világ legjobb védelmével rendelkező olasz csapat ellen. Előbb Horváth majd Lisztes hagyta ki a lehetőséget. Horváth pedig már csak a kapussal állt szemben, de lövését bravúrral védte Toldo.

A 77. percben egyenlített a magyar válogatott! Lisztes ugratta ki Hamart, akit úgy tűnt már szerelnek, de a földön fekve is kapura emelt. Toldo csak beleütni tudott a labdába és Horváth méterekről becsúszva, bekotorta azt a hálóba.

Nyilatkozatok

Bicskei Bertalan: "Örülök, hogy a jelenlévő 60 ezer embernek és 10 millió nézőnek sikerült örömet okozni. Érzésem szerint közelebb álltunk a győzelemhez."

Horváth Ferenc: "Nagyon jó eredmény, hogy megszereztük az egy pontot, s hogy az egész mérkőzésen partiban voltunk. Bízom benne, hogy a teljesítményem miatt tudok profitálni. A szünetben Bicskei Bertalan elmondta, hogy van esélyünk az olaszok ellen, akár a három pont megszerzésére is. Fantasztikus volt a közönség, örülök, hogy elégedetten távozhattak."

És ami a meglepetés, továbbra is támadásban maradtunk! Kísértett a múlt. A 90. percben gólt kaptunk, szerencsére les előzte meg Delvecchio helyzetét. Így maradt a 2 - 2-es végeredmény, amit hatalmas sikerként könyvelhetünk el.

Döntetlent játszott a magyar labdarugó válogatott hazai pályán. És akkor mi van? Döntetlent játszott a magyar labdarugó válogatott hazai pályán, Olaszország ellen. Na akkor aztán van valami. Akkor az van, hogy az a 60 000 ember, aki kiment a Népstadionba és az a több millió, aki tévén nézte, úgy érezte, mindent megtett a csapat a sikerért és nem kell megint lehajtott fejjel, szomorúan bandukolni hazafelé.

VB-selejtezők, európai 8. csoport:

Románia-Litvánia 1-0 (0-0)
Bukarest, 4000 néző
gól: Ganea (89.)

Románia: Stelea - Petrescu, Belodedici, Filipescu, Ciobotariu (Mutu, 49.) - Contra (Petre, 58.), Vladoiu, D. Munteanu, Chivu - Moldovan (Ganea, 67.), C. Munteanu

Litvánia:
Padimanskas - Skrela, Zvirgzdauskas, Gleveckas, Zutaiskas - Danilevicius, Semberas, Kancelskis, Preikasitis (Buitkus, 46.) - Maciulevicius (Mikalajunas, 46.), Fomenka (Radzius, 80.)

Két gólt rúgtunk annak a válogatottnak, amely összesen négy gólt kapott az idei Európa bajnokságon. A mérkőzés folyamán végig egyenrangú ellenfelei voltunk a világsztárokkal tűzdelt azzuriknak. Az elmúlt években -évtizedekben- nem lehetett ilyen fegyelmezetten játszó magyar csapatot látni. A nép az isten adta nép pedig hálás ezért.

A lefújás után percekig nem mozdultak a helyükről az emberek és vastapssal jutalmazták legjobbjainkat. Nem a Milan vagy a Juventus focistáit, hanem a magyar labdarugó válogatottat. Sebőköt, Lisztest, Horváthot és a többieket. Gratulálunk! Na ez van akkor. Egy világra szóló siker.

Magyarország- Olaszország 2:2

Játékvezető: Barber (angol)
Gólszerzők: Horváth Ferenc (29 p., 77.p.) ill. F. Inzaghi (26 p., 35 p.)
Sárgalap: Fehér Csaba (60 p.), Totti (62 p.)
Piroslap: - Magyarország: Király - Korsós Gy., Sebok, Mátyus - Fehér Cs., Lisztes, Illés, Halmai, Hamar - Tököli, Horváth F.
Olaszország: Toldo - Cannavaro, Nesta, Iuliano - Zambrotta, Albertini, Fiore, Maldini - Totti - F. Inzaghi, Del Piero
Csere: Mátyus helyett Pető (45. p.) Hamar helyett Lendvai (92. p.) ill. Del Piero helyett Delvecchio, Fiore helyett Gattuso (78.p.)

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.